İntihar Eden İlahiyat Profosörü Uğurlandı

İntihar Eden İlahiyat Profosörü Uğurlandı

İLAHİYAT PROFESÖRÜ, GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI

İLAHİYAT PROFESÖRÜ, GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI
 
Demet ÖZTÜRK/KAYSERİ,

KAYSERİ'de dün oturduğu apartmanın 10'uncu katındaki daireden atlayarak yaşamına son veren Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden emekli 69 yaşındaki Prof. Dr. Ahmet Uğur için fakülte bahçesinde tören düzenlendi. Prof. Dr. Uğur'un cenazesi Hunat Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından şehir mezarlığında toprağa verildi.
 
Erciyes Üniversitesi kampusunda yer alan İlahiyat Fakültesi bahçesinde düzenlenen törene, Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Doğan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Yetim, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Ertürk, öğretim üyeleri, eşi Hasne, oğlu Mehmet ve kızları Fatma ve Özlem, yakınları ile öğrenciler katıldı. Törende konuşan Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Doğan, Prof. Dr. Ahmet Uğur'un son derece yardım sever bir kişiliğe sahip olduğunu, çok sayıda öğrenci yetiştirdiğini, bilimsel çalışmalara imza attığını ve Mevlit kandilinde yaşamını yitirdiğini anımsatarak, "Onun ölümü, sıradan bir ölüm değil alimlerin ölümü gibi oldu. Allah varsa günahlarını affetsin" diye konuştu. Oğlu Mehmet de "Babam, birçoğunuzun meslekdaşı bazılarının hocası. Sizlere bilim adına çok şey öğrettiğini biliyorum. Ben onun öğrencisi değildim ama benim de hayat hocamdı, en yakın arkadaşımdı" diyerek gözyaşı döktü. 
 
Prof. Dr. Ahmet Uğur'un cenazesi daha sonra Hunat Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından şehir mezarlığında toprağa verildi. 
 
Bir süredir psikolojik tedavi gören İslam tarihi profesörü Ahmet Uğur, dün merkez Melikgazi İlçesi Kızılırmak Caddesi'ndeki Kılıçaslan Sitesi'ndeki apartmanın 10'uncu katından atlayarak yaşamına son vermişti.