İntihar Eden Hakim Adayı Didem'i Fişleyenler Belli Oldu

İntihar Eden Hakim Adayı Didem'i Fişleyenler Belli Oldu

İNTİHAR EDEN HAKİM ADAYINI BU ÜYELER FİŞLEMİŞ
 
Hakim adayı Didem Yaylalı'ya “Özel hayatın sorunlu” diyerek hakimliğe kabul etmeyen Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeleri ortaya çıktı. Didem yaylalı gibi fişlenen hakim adayı Tolga Onur Sol gazetesine konuştu.
 
İntihar eden hakim adayı Didem Yaylalı'yı, “Özel hayatın sorunlu” diyerek hakimliğe kabul etmeyen üç HSYK üyesi de açık açık Yaylalı'yı fişlemiş.
 
Hakim adayının yaşam tarzı intiharı: Tayt giyme, alkol alma, Gezi'ye destek verme!
Yurt gazetesinden Onur Kemal Özgül'ün haberine göre, 26 yaşında hayatına son veren ve son mesajında “Onurumla oynadılar” diyen hakim adayı Yaylalı'nın üç HSYK üyesi tarafından “Alkol kullanıyor ve tayt giyiyor” diye fişlendiği ortaya çıktı. Yaylalı gibi HSYK tarafından fişlenen hakim adayı Tolga Onur, üyelerin fişlemelerini anlattı.
 
1- MUSTAFA ARSLAN
Hakim adayı Yaylalı, hakimlik sınavını başarıyla geçtikten sonra HSYK'ya dosyasını sundu ve mesleğe kabul için beklemeye başladı. Yaylalı'nın dosyası incelenmek üzere HSYK Tetkik Hakimi Mustafa Arslan'a verildi. Yaylalı, kader ortağı Tolga Onur'a mesleğe kabul ile ilgili yaşadığı sorunları anlatan bir mesaj gönderdi. Bu mesajda Tetkik Hakim Mustafa Arslan'a dikkat çekti. Yaylalı, Tetkik Hakim Arslan'ın dosyaya taraflı baktığını öğrendiğini şöyle anlatıyordu: “Kendi dönem arkadaşlarım arasında bile asılsız dedikodular çıkarttılar. Her neyse şu an genel kurul aşamasındayım ve senin durumundan farklı bir durum çıkacağını sanmıyorum. Genel kurulda olumlu karar çıksa bile istifa edeceğim. Yaşadıklarımı herkese anlatacağım. Ama şimdi annem babam için aklanmak istiyorum. Mesleğe devam etmek için değil kendimi aklamak için genel kurulda olumlu oy çıksın istiyorum. HSYK üyelerinden birisi benim yakın arkadaşımın amcası. Benim için 'Disiplin cezası neyse de alkol problemi var o kızın' demiş. HSYK'daki Tetkik Hakim Mustafa Bey (Mustafa Arslan) yüzünden bu süreç uzuyor. Kurula dosyamızı çok taraflı sunuyor.”
2- ÖMER KÖROĞLU
Hakim olmak için gece gündüz çalışan ve sınavlarda başarılı sonuçlar alan Yaylalı, bir an evvel mesleğe kabul edilmek için çok çaba sarf etti. Tolga Onur, meslektaşının bir gün HSYK üyelerinden Ömer Köroğlu'yla görüştüğünü belirterek o görüşmeyi şöyle aktardı: “Didem, sağlık raporunda hekim mührü olmasına rağmen imzasının olmadığı gerekçesiyle açılan komik soruşturmaya anlam veremiyordu. HSYK üyelerinden Ömer Köroğlu'yla görüştüğünü söyledi. Didem, Köroğlu'nun kendisine 'Acaba alkol kullandığın için mi zatürre oldun?' sorusunu yönelttiğini bana anlattı. HSYK üyeleri hakim adaylarını fişlediklerini böylelikle açık etmiştir. Bu gibi söylemler de Didem'in onurunu kırdı.
 
3- RESUL YILDIRIM
Hakim olmak ve hakkındaki çıkarılan dedikodulara bir son vermek için çalmadık kapı bırakmayan Yaylalı, bu kez HSYK üyelerinden Resul Yıldırım'ın kapısını çalar. Tolga Onur, Yaylalı ile Yıldırım arasında geçen konuşmayı şöyle özetliyor: “Didem'le benzer sorunlar yaşadığımızdan bu konudaki gelişmeleri birbirimize anlatırdık. Didem, bir gün HSYK üyesi Resul Yıldırım'la görüştüğünü söyledi. Yıldırım, 'sağlık raporunda hekim imzası yok' diye açılan soruşturmanın önemsiz olduğunu söylemiş. Didem, Yıldırım'a 'peki gerçek sorun ne?' diye sorduğunda şu yanıtı almış: 'Senin özel hayatınla ilgili problem var hakime hanım. Bu soruşturma asıl sorun değil.' Didem'in yaşadıkları bana gönderdiği mesajlarda ve çevresindeki kişilerle yaptığı görüşmelerle ortadadır. Bazı HSYK üyeleri de Didem'in bu yıpratma kampanyasıyla mesleğe alınmak istenmediğini itiraf etmektedir.”
 
İÇTEN PAZARLIKLI
Hakim adayı 26 yaşındaki Didem Yaylalı'nın onur intiharı hukukçuları ayağa kaldırdı. Yargı mensuplarının resmi sitesi adalet.org'ta HSYK'ya kınama mesajları yayınlanırken hakim adaylarının fişlendiklerine ilişkin örnekler de verildi. Cumhuriyet Savcısı Ahmet Kurt, birkaç yıl önce bir kadın hakimin yaşadıklarını paylaştı: “Birkaç yıl önce bir hakim hanım meslektaşımız, Bilgi Edinme Yasası uyarınca hakkında düzenlenmiş müfettiş sicillerini talep eder. Gelen sicilleri incelediğinde hayatının şokunu yaşar. İlk görev yerinde mesleğe başlamasının üzerinden henüz üç-dört ay geçmişken yapılan teftiş sonucu düzenlenen sicilde aynen şu yazmaktadır: 'Burada göreve yeni başladığı için mesleki bilgi ve tecrübesi konusunda bilgi serdi mümkün olmamıştır. Ancak sakin görüntüsü altında içten pazarlıklı bir insan olduğu intibaını uyandırmıştır.' Bunu bir Hakim Hanım için yazıyorlar!”

HSYK ÜYESİ; DELİL YOK
Yurt, HSYK Tetkik Hakimi Mustafa Arslan'a ulaştı. Hakim adayı Didem Yaylalı'nın intiharının nedeni olarak HSYK fişlemelerinin gösterilmesine “Delil yok” yanıtını verdi. HSYK üyeleriyle görüştüğünü öne süren Arslan, “Üyeler iddiaları kabul etmiyorlar” dedi. Tetkik Hakim Arslan, HSYK mesleğe kabul ve meslekten çekilme bürosunda görev yapmasına karşılık “Ben dosyadan haberdar değilim” şeklinde konuştu. Oysa, Yaylalı, meslektaşı Tolga Onur'a gönderdiği mesajda “HSYK'daki Tetkik Hakim Mustafa Bey (Mustafa Arslan) yüzünden bu süreç uzuyor. Kurula dosyamızı çok taraflı sunuyor” diye yazmıştı. Arslan, Yaylalı'nın meslektaşları ve ailesinin iddialarından bir sonuç çıkmayacağını öne sürerek “Zaten delil yok, ispat yok” dedi.