İntihar Eden Emniyet Amiri İçin Soruşturma

İntihar Eden Emniyet Amiri İçin Soruşturma

EMNİYET AMİRİNİN İNTİHARININ ARDINDAN FİŞLEME SORUŞTURMASI GENİŞLETİLDİ

EMNİYET AMİRİNİN İNTİHARININ ARDINDAN FİŞLEME SORUŞTURMASI GENİŞLETİLDİ
 
Ferit DEMİR/ TUNCELİ, (DHA) - TUNCELİ'nin Hozat İlçesi'nde yaşanan fişleme skandalının ardından Hozat İlçe Emniyet Amiri Çağlar Şan'ın intihar etmesi üzerine soruşturma kapsamı genişletildi. Soruşturmada Tunceli'deki polis müdürleri ile ilçede görev yapan polisler ve Şan'ın İstanbul'da yaşayan eşinin ifadesine başvurulacağı, Şan'ın müfettişlere verdiği ifadesinin de isteneceği belirtildi.
 
Hozat'ta İlçe Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Amirliği'nin bazı kişileri iddiaya göre kaymakamlık talimatıyla fişlemesinin ortaya çıkması üzerine başlatılan soruşturma sürerken, Hozat İlçe Emniyet Amiri Çağlar San'ın önceki gün intihar etti. Emniyet Amiri Şan'ın bıraktığı ve 'Annemi, babamı, eşimi, kızımı ve kardeşimi çok seviyorum. Bugüne kadar onurlu bir meslek hayatım oldu. Ben bunları ve yaşananları hak etmedim. Buna mecburum' yazdığı notun ardından savcılık bu yönde de soruşturma başlattı.
 
Fişleme skandalı soruşturmasında Hozat Cumhuriyet Savcılığı'nın Kaymakamlık, İlçe Emniyet Amirliği ve Jandarma Komutanlığı'nda yaptığı aramada bilgisayar hard diskleri ile dokümanlara el koyduktan sonra, fişlenenleri tek tek çağırıp, ifadesine başvurduğu belirtildi. Savcılığın, Emniyet Amiri Çağlar Şan'ın intiharından sonra amirleri olan Tunceli'deki polis müdürleri, ilçede görev yapan polisler ile Şan'ın İstanbul'da yaşayan eşinin ifadelerine de başvuracağı kaydedildi. Ayrıca, Şan'ın fişlemeyle ilgili 2 mülkiye müfettişine verdiği ifade tutanağının da isteneceği belirtildi.
 
İNTİHARLA İLGİLİ AYRI SORUŞTURMA
 
Soruşturmada, fişlemelerin hangi yıllarda yapıldığı, Tunceli İl Emniyet Müdürü'nün emri ile mi, yoksa ilçedeki amirlerin emri doğrultusunda mı yapıldığı da araştırılıyor. Fişlemenin İstihbarat Şubesi tarafından yapılıp yapılmadığı konusunda Tunceli Emniyet Müdürü ile İstihbarat Şube Müdürü'nün de ifadesine başvurulacağı öne sürüldü.
 
Bu arada Emniyet Amiri Çağlar San'ın intiharıyla ilgili İçişleri Bakanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ayrı ayrı müfettiş görevlendirerek soruşturma başlattığı belirtildi.