İnternetten otomobil satışlarında büyük tuzak

İnternetten otomobil satışlarında büyük tuzak

Adana’da internet üzerinden pert otomobil satışı yaptıklarını söyleyerek dolandırıcılık yapan zanlılara bin lira karşılığında hesabını kullandıran kişi tutuklandı

Adana'nın Seyhan ilçesine bağlı Çınarlı Mahallesi'nde meydana geldi. Adıyaman’dan A.R. isimli oto kaporta işi yapan bir kişi, internetten pert otomobil almak için araştırma başlattı. Bu sırada Adana’dan bir pert otomobilin 12 bin liraya satıldığını görüp iletişime geçti.
 
12 BİN LİRASINI ADETA ÇÖPE ATTI


A.R. yaptığı konuşmanın ardından verilen hesaba 12 bin lirayı yatırıp otomobili almak için Adana’ya yola çıktı. Ancak internet üzerinden iletişime geçtiği telefona bir daha ulaşamadı. Bunun üzerine dolandırıldığını anlayan A.R. polise şikayette bulundu.
 
İNTERNETTE YENİDEN ARAŞTIRMAYA BAŞLADI


Adıyaman polisi, hesabın Adana’da olduğunu belirleyerek Adana polisi ile irtibata geçti. Adana polisi, zanlıyı bulmak için çalışma başlattı. Bu arada A.R. kendisini internet üzerinden dolandıranlar yine ilan vereceğini düşünerek internet üzerinden araştırma yapmaya başladı.

YİNE AYNI HESAP NUMARASI VERİLDİ, BU KEZ 12 LİRA YATIRDI


Bu sırada bir ilan görüp telefonla aradığında yine 12 bin lira ücret istenip para yatırması için aynı hesap numarası verilince hesaba 12 bin yerine 12 lira yatırıp hemen polisi aradı. Daha sonra da ilan sahibine parayı yatırdığını söyledi.

Adana polisi hemen bankada önlem aldı. Zanlı, bankaya parayı çekmeye gelince yakayı ele verdi.

'PARKLARDA YAŞIYORUM, PARAYA İHTİYACIM VARDI'


Emniyete götürülerek sorguya alınan Durmuş Ali K (45), ifadesinde parklarda yaşadığını, iki kişinin yanına gelip banka hesabının olup olmadığını sorup varsa bunu bin lira karşılığında kullanmak istediklerini söylediğini anlatarak, "Benim de paraya ihtiyacım vardı, teklifi kabul ettim. Hesabıma iki kez para yattı" dediği öğrenildi.

Durmuş Ali K., dolandırıcıları tanımadığını ilk kez gördüğünü de belirtti. Adliyeye sevk edilen hesap sahibi Durmuş Ali K., tutuklandı.

Polis, zanlının ifadesinin ardından dolandırıcıları bulmak için çalışma başlattı.

İHA

İlgili Haberler