İnternetsiz Tweet atmak hayal değil

İnternetsiz Tweet atmak hayal değil

Dünyanın en önemli iletişim platformlarından Twitter, internet bağlantısı olmadan da 'tweet' atılabilecek yeni bir yeniliğe imza attı. Twitter, yeni teknoloji için Singapurlu bir şirketle iş birliği yaptı.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter, dünya genelinde internet erişimi imkanına sahip olmayan insanlarına iletişim ağının bir parçası haline getirmek için kolları sıvadı. İnternet erişimi olmadan cep telefonlarından 'tweet' atmak, 'Trending Topic' listesine göz atmak mümkün olabilecek.

AKILLI CEP ŞART DEĞİL

Kullanıcılarına 140 karakterlik mesajlar gönderme imkanı sunan Twitter, giriş seviyesindeki 'akılsız telefon'ları, 'akıllı telefon'ların sahip olduğu bu yeteneği kazandırmak için Singapur merkezli bir şirketle işbirliği yaptı.

SADECE YAZILI MESAJ

U2opia Mobile'ın sunduğu hizmet, telefonlardaki USSD adlı özel bir protokolü kullanıyor. Bu protokolle sadece metin tabanlı iletişim gerçekleştiriliyor. Fotoğraf, video ve grafik paylaşmak mümkün değil. Bu hizmeti kullanmak için kullanıcıların özel bir numarayı tuşlamaları ve karşılarına gelecek menüden işlem yapmaları gerekiyor. Şirketin İcra Kurulu Başkanı ve Kurucu Sumesh Menon, sözkonusu hizmeti önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde başlatacaklarını açıkladı.

GELİR PAYLAŞIMI

U2opia Mobile adlı şirket benzer bir anlaşmayı Google ve Facebook'la da yapmıştı. Şirketin sunduğu hizmet sayesinde çoğunluğu Asya ve Afrika ülkelerinde yaşayan yaklaşık 11 milyon kullanıcı internet bağlantısı olmadan sosyal ağlara girebiliyor. Fonetwish adı verilen serviste, U2opia Mobile ile sosyağ ağlar gelir paylaşımı modeliyle çalışıyor.

230 MİLYON KULLANICI

Cep telefonu kullanıcıların operatörlerine ödedikleri bedelin yaklaşık yüzde 30-40'ını U2opia Mobile alıyor. Twitter'ın yaklaşık 230 milyon kullanıcısı var. Geçtiğimiz halka arz gerçekleştiren şirketin piyasa değeri yaklaşık 25 milyar dolara ulaşmıştı.































yenişafak