İNTERNET YAVAŞLAMASINA BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

İNTERNET YAVAŞLAMASINA BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Önemli toplumsal olaylarda hükumetin interneti yavaşlatması sosyal medya sitelerine engel getirmesi vatandaşta büyük huzursuzluk yaratıyor

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği, ülke genelinde yaşanan internet hızındaki yavaşlamanın nedenine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HÜKUMET SIK SIK YAVAŞLATINCA VATANDAŞ HUZURSUZ OLMAYA BAŞLADI

Sık sık idari yavaşlatma ve engellemelere karşı tepkili olan vatandaşın sosyal medya üzerinden konuyu gündeme getirmesi üzerine bakanlık açıklama yapmak zorunda kaldı. İşte o açıklama

İDARİ YAVAŞLATMA YOK

Açıklamada, "Bazı haber sitelerinde Türkiye'de internete erişim engeli getirildiği ve internetin yavaşlatıldığı yönünde haberler yapılmaktadır.

Söz konusu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bugün ülkemizde yaşanan internet hızındaki yavaşlamanın nedeni erişim engelinden veya idari bir uygulamadan kaynaklı değildir.

ENERJİ SORUNU DENİLDİ

Operatörlerin yurtdışı çıkışının olduğu Bulgaristan ve Romanya'da meydana gelen fiber hat bağlantı ve enerji sorunu nedeniyle olduğu tespit edilmiştir.

Ülkemizdeki internet kullanıcılarını etkileyen teknik sorunların ivedilikle giderilerek internetin normal hızına dönmesi için yoğun bir şekilde çalışmalar ilgili operatörler tarafından sürdürülmektedir" denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı