İNTERNET YASAKLARINDA FLAŞ GELİŞME

İNTERNET YASAKLARINDA FLAŞ GELİŞME

.

İNTERNET YASAKLARINDA FLAŞ GELİŞME

Hükümet'in Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e imzaya gönderdiği ve kamu oyunda "İnternet yasakları" olarak bilinen TİB yasasında değişiklikler yapma kararı aldığı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Gül'ün bu gün Macaristan Gezisi sırasında olayı "AYM" çözer diyerek onaylayacağı ip ucu vermesi ama bazı sıkıntılar var dönünce anlayacağız demesi üzerine, yeni Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Elvan'ın siyasi partiler ile temasa başladığı bildirildi. Hürriyet gazetesi'nden Zeynep Gürcan'ın haberine göre değişiklik TİB Başkanı'nın yetkisinde kısıtlamayı ön görüyor.

DEĞİŞİKLİK OLACAK MI

 Hükümet, Türkiye'de muhalefetin eleştirdiği, uluslararası camiada da tepki çeken internet yasasında sürpriz adım atıyor.

Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Lütfi Elvan, beraberinde TBMM PLan ve Bütçe Komisyonu Başkan Recai Berber ile birlikte TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerle temasa geçti, TİB Başkanı'na verilmiş olan "erişim engelleme yetkisinde" kısıtlamaya gidilebileceğini bildirdi. Edinilen bilgiye göre, Elvan'ın ilettiği, TİB Başkanı'na yeni yasayla verilen yetkinin kısıtlanmasına ilişkin hükümet önerisi şöyle;
TİB Başkanı'na yasayla acil durumlarda 4 saat içinde erişim engeleme yetkisi tanınmıştı. Şimdi getirilecek değişiklikle, TİB Başkanı'nın bu yönde aldığı herhangi bir kararı 24 saat içinde bir Sulh Ceza Hakimi'ne de göndermesi zorunluluğu getiriliyor. 
Hakimin de 48 saat içinde, karar hakkında mütalasını vermesi zorunlu kılınıyor. Aksi halde, erişimin engellenmesi kararı ortadan kalkıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı