İNTERNET KULLANIMINDA FLAŞ KARAR

İNTERNET KULLANIMINDA FLAŞ KARAR

Bakan; "Adil Kullanım Kotasına ilişkinde önemli gelişmeler yapıyoruz.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Adil Kullanım Kotasının 2018 yılında tamamen kaldırılacağını açıkladı.

1 YIL DAHA ÇİLE DEVAM EDECEK

Bakan Arslan, Adil Kullanım Kotasına ilişkin yapılan düzenlemelerle ilgili, "Adil Kullanım Kotasına ilişkinde önemli gelişmeler yapıyoruz. 2018 yılında tamamen bunu kaldırmış olacağız. Dolayısıyla bir kademeli geçiş çalışmamız devam ediyor" dedi.

KARAR ALINDI

BTK Başkanı Sayan ise Adil Kullanım Kotasıyla ilgili düzenlemeye ilişkin, "Bunların kotası bir ihtiyacı gidermek üzere getirilmişti. Bununla daha uygun tarifeler kullanılabiliyor. Yoksa sınırsız yapmak mümkün. Biz hedef olarak 2018 yılının başında Adil Kullanım Kotasının tamamen kaldırılmasıyla ilgili Kurumumuz karar aldı. 

En önemlisi yapılan yeni geliştirmelerde müşteri kotasının adil kullanım kotasının yüzde 80 ve 100'üne ulaştığında servis sağlayıcısı tarafından ücretsiz SMS'le bilgilendirilecek. 

SERVİS SAĞLAYICIYA YENİ YÜKÜMLÜLÜKLER

Yüksek Hızlı internet kullananlarında herkes için tek bir 3 Megabit gibi bir durum söz konusuydu adil kullanımda. Bunu da kademeli olarak müşterinin paketine göre uygun bir oranda uygulanması sağlandı. 

Abone olurken servis sağlayıcılar müşteriye eksiksiz ve doğru bilgiyi tam olarak vermesi bunun tam olarak yapmaları sağlanacak. 2018'in sonundan itibaren de adil kullanım kotası tamamen kaldırılmış olacak" diye konuştu.

İlgili Haberler