İnternet Erişim YASAKLARI Başladı

İnternet Erişim YASAKLARI Başladı

Ve sansür başladı: 'En bomba' ses kaydına artık ulaşılamıyor

İnternet yasakları başladı.


Büyük tepki çeken 'internette sansür' yasasının ilk kurbanı Türkiye'yi sarsan, Erdoğan ile oğlu Bilal arasında geçtiği iddia edilen ses kaydı oldu. 17 Aralık depremi sonrası AKP iktidarı tarafından mecliste başlatılan yargıya hakim olma ve internet yasakları getirme yasaları Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından jet hızı ile onaylandı. Yasaların yürürlüğe girmesinden sonra, ilk işletildiği alan ise sosyal medyada yayınlanan ve yolsuzlukların geçtiği iddiası ile yayınlanan ses kayıtları oldu. Cumhuriyet gazetesinin haberine göre gerekli yasal düzenlemelerin ardından ilk engellerde işletmeye alındı. İşte o haber.

ARTIK BOMBA KAYIDA ULAŞILAMIYOR

'Haramzadeler' ve 'Başçalan' isimli hesaplardan yayınlanan ses kayıtları arasında sadece 'Paraları sıfırla' denildiği iddia edilen ve 'en bomba ses kaydı' olarak nitelendirilen telefon görüşmesine ait sayfa resmen sansürlendi.

AKP'nin internette sansür yasası uygulanmaya başladı. 17 Aralık sonrasında internete sızdırılmaya başlanan ses kayıtları Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşmeye devam ederken, 'Başçalan' isimli YouTube hesabından yayınlanan ve Erdoğan'ın oğlu Bilal'e 'Paraları sıfırla' talimatı verdiği öne sürülen ses kaydına erişim engellendi.

UYARI SAYFASI GELİYOR!

Erişim engellemesi şimdilik bir servis sağlayacı ile sınırlı. YouTube'a yüklenen videoya erişmek isyenler, linke tıkladığında "http://85.29.61.130/uyari.html" sayfasına yönlendiriliyor. 'URL tabanlı sansür'ün ilk uygulaması olduğu belirtilen bu durum, sosyal medya ve Ekşi Sözlük'te internet kullanıcıları tarafından da dile getirildi. Ses kaydını dinlemek isteyenler boş, beyaz bir sayfa ile karşılaşırken bazı kullanıcılar da 'Sayfa görüntülenemiyor' uyarısı aldıklarını belirtiyorlar.

Kaynak:Haber Kaynağı