INSTAGRAM TAMAMIYLA DEĞİŞİYOR: İŞTE TÜM DETAYLAR

INSTAGRAM TAMAMIYLA DEĞİŞİYOR: İŞTE TÜM DETAYLAR

Instagram logo ve tasarımında değişikliğe giderek tartışmalara yol açtı. Instagramın bu yeniliğini beğenen kullanıcılar kadar beğenmeyenler de oldu. Peki yeni tasarımın özellikleri neler? Neleri kapsıyor? İşte Instagram'ın büyük çaplı değişimi...

Sosyal paylaşım ağı Instagram, 11 Mayıs 2016 itibariyle imajını değiştirdiğini açıkladı. Instagram’ın imajına yapılan yenilikler arasında yeni ikon, yeni tasarım ile Boomerang, Hyperlapse ve Layout için ortak ikon seti yer alıyor. Instagram logo seti ile birlikte Instagram’ın tasarımı da fotoğraf ve videoları öne çıkaracak şekilde sadeleşti.


Instagram’da yapılan değişikler şöyle: 

Eski uygulama ikonundan esinlenen yeni ikon, daha çok yönlü bir kamerayı temsil edecek şekilde değiştirildi. İkonda yer alan gökkuşağı da gradyan şeklinde Instagram’ın bir parçası olmaya devam ediyor.
Ürün ailesi (Hyperlapse, Layout, Boomerang) için artık ortak bir logo seti bulunuyor.
Kullanıcı arayüzü ve yazı tipinde fotoğraf ve videoları daha çok ortaya çıkarmaya yönelik değişiklikler yapıldı.
Sadece tasarımsal boyutta olan Instagram tarihinin bu en kapsamlı değişiklikleri, uygulamanın kullanım şeklini ve özelliklerini değiştirmeyecek.

Yenilenen Instagram logo seti

Instagram-yeni-logolar2010 yılının Ekim ayında açılan ve 2012 yılının Nisan ayında Facebook tarafından 1 milyar dolara satın alınan Instagram, son 5 yıllık süre içerisinde kullanıcılara daha zengin bir deneyim sunmak için Explore, Boomerang ve Layout gibi araçlarını da devreye almıştı.

Yenilenen logosu ve tasarımı ile birlikte Instagram’ın mobil uygulamaları da iOS ve Android için güncellendi. Yeni Instagram logosu, ürün ailesi logo seti ve kullanıcı arayüzüyle ilgili ayrıntılı bilgiye buradan erişebilirsiniz. Instagram’ın yeni logosunun nasıl doğduğunu ise aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

 

Kaynak:Haber Kaynağı