Dede Ersel Aksu

Dede Ersel Aksu

İNSANLIK ÖLMEDİ! SADECE İNSANLIĞI ÖLDÜRENLER BİR DAHA ÖLDÜRMESİN...

Güzel ülkemizde gün geçmiyor ki, teröriste nasıl destek olacağını bilemeyenler, bir resmin, bir görüntünün peşine takılarak, hiç bilmedikleri, uzmanı olmadıkları konularda ahkam kesmeye devam ediyor.  Tıpkı, ömründe Uludağ'dan başka dağa çıkmamış, kafasının üstünden tek mermi geçmemiş  olanların, "TV.lerde terör yorumcusu, terör uzmanı" adı altında ahkam kesmesi gibi. Neyse uzatmayayım...

Haberi basından takip etmişsinizdir;

Şırnak'ın Dicle Mahallesi'nde, Hacı Lokman Birlik isimli terörist, dün öldürüldükten sonra Akrep tipi zırhlı aracın arkasına bağlanarak sürüklendiğini gösteren önce fotoğraflar, sonra da bir video sosyal medyada ortaya atıldı. Birlik'in HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik'in kayınbiraderi olduğu belirtildi. 

Ve bizim de içinde olduğumuz,  bazı basın kuruluşları, olaya tamamen insani! boyuttan yaklaşarak, "İNSANLIK ÖLDÜ" diye manşet attı. 

O arkadaşlar, şunu iyi anlamalı;  "orada ölen insanlık filan değildir! Ölen teröristtir.

Belki de o terörsit ölmeseydi ve elindeki RPG-/ Roketatarı kullanabilseydi, aynı basın, "Şırnak'da iki polis şehit 3 polis yaralı" diye, klişe bir manşet atacaktı.

Kanımca orada yaşanan olay; askeri,  polisi kalleşçe şehit eden ve insanlık düşmanı bir hainin, insanlığı öldürenlerin, kendisini tuzaklayarak, son anda bir kalleşlik daha yapmasını önleme çabasıdır"

Öldürülen teröristin kendisini,  bomba ile tuzaklamış olma ihtimaline karşı, tüm dünyada uygulanan rutin uygulama, kontrol amaçlı yapılmasıdır.  

Bu tip durumlarda, ceset arazideyse, iple bağlanır ve mecburen birkaç kişi tarafından elle çekilir. Şehir içindeyse çevredekilere zarar vermemesi, patlayıcının güçlü olma ihtimaline karşın zırhlı araçla çekilir. Bunu o bölgede görev yapan herkes bilir. 

Dikkat ediniz;  aşağıdaki fotoğrafta, teröristin hemen yanında RPG-7 Roketatar mühimmatı mevcut. Ayrıca, öldürülen teröristin, zırhlı araca bağlandığı ve serbest bırakıldığı mesafeye dikkat etmek gerekir.  

 Böylesine kritik bir durumda başka ne yapılabilirdi?

Aksi türlü, ceset sürüklenerek sokak soka gezdirildi ise, bu konuda İçişleri Bakanlığının, soruşturma açtığı bilgileri basına yansıdı. Soruşturma sonucunda herşey ortaya çıkacaktır. Aklı başında hiç bir güvenlik görevlisi, böyle bir davranışı yapıp, fotoğrafını, videosunu çekip, sosyal medyada paylaşmaz. 

 

1-159.jpg

 
Size yakın zamandan,  başka güncel bir örnek vereyim; Daha bir ay önce, 4 Eylül 2015 günü, Tunceli'de emniyete saldırmak isteyen ve bir polisi şehit eden iki terörist öldürüldü. Teröristlerden biri, ölmek üzereyken kendini el bombası ile tuzaklamak isterken bomba patladı ve  parçalanarak öldü.  Buyurun; aşağıdaki  bu videonun 58'inci saniyesini iyi izleyin.

Yine, yıllarca  çatışmalarda öldürülen teröristler, kendini tuzaklayarak askeri ve polisi şehit etmeye çalıştı. Yani kalleşlikte sınırları da yok!

 BİZ DE HİÇ UNUTMADIK VE UNUTMAYACAĞIZ!

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş da o fotoğrafa tepki göstermiş! Fotoğrafı Twitter adresinden paylaşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Bu fotoğrafa iyi bakın. Önceki gün Şırnak'ta çekildi. Kimse unutmasın, biz unutmayacağız çünkü" demiş!

2-150.jpg
 

 Kendisi de aşağıdaki fotoğraflara iyi baksın! Biz de onları hiç unutmadık ve asla unutmayacağız!

 

Yüksekova da, çarşının ortasında, sırtlarından, kafalarından vurularak, şehit edilen uzman çavuşları, 

3-116.jpg

4-080.jpg
 
 
Diyarbakır'da, pazarda eşi ile alışveriş yaparken, arkadan kalleşçe vurularak şehit edilen assubayı, 


5-053.jpg

Şanlıurfa'da, gece evinde uyuyan iki genç polisi, kalleşçe şehit edenleri,  

6-001.jpeg
 155'i arayıp, sahte ihbar yolu ile çağırdıkları, kendi güvenlikleri için gelen  polisleri şehit edenleri, 
Şehit tabutuna sarılarak,  yolculuk eden şehit eşini,

 

7-033.jpg

Tonlarca patlayıcıları yollara döşeyip, askeri, polisi şehit edenleri, 
 

8-028.jpg

Kaçırdığı köy korucusunu  direğe bağlayıp, acımadan kurşuna dizenleri, 

pkkkursunadizdi.jpg

 

Daha dün Silvan'da,  işe giderken eşlerinin gözleri önünde şehit edilen assubay ile uzman j. çavuşumuzu, 

9-028.jpg
 
Yıllarca öğretmen, asker, polis, sağlıkçı, vatandaş  demeden, kan emerek kandan beslenen terör ağalarını, ellerine geçirdikleri mehmetçiklere yaptıkları eziyetleri, yaşadıklarımızı,  hiç birini  bizler de  unutmadık ve unutmayacağız!

 

10-026.jpg

Tüm bunlara rağmen, "İNSANLIK ÖLDÜ" diye manşet atan basın mensupları, kendi insanlıklarının da öldüğünün farkına varmalıdır. 

Son sözümüz devlet teröristle pazarlık etmez, teröristi ve terörü yok eder. 

 

YAZARIMIZI TAKİP ETMEK İÇİN ;

FACEBOOK :http://https://www.facebook.com/dedeersel.aksu.1

TWITTER: https://twitter.com/DedeErselAksu

Önceki ve Sonraki Yazılar