İNSANLARIN GÜVENLİĞİ HÜKÜMETİMİZİN EMANETİNDE

İNSANLARIN GÜVENLİĞİ HÜKÜMETİMİZİN EMANETİNDE

"Yüzlerini kırmızı maskelerle kaplamış ellerinde ateşli silahlar bulunan ve polislerimizi yakmak için bulundukları aracı ateşe veren canilerin sayıları az da olsa bulunduklarını görüyoruz."

"Yüzlerini kırmızı maskelerle kaplamış ellerinde ateşli silahlar bulunan ve polislerimizi yakmak için bulundukları aracı ateşe veren canilerin sayıları az da olsa bulunduklarını görüyoruz."

ÜSKÜDAR’da 1.5 yıl sonunda restorasyonu tamamlanan Aziz Mahmud Hüdayi Camii’nin açılışı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından yapıldı. Açılış öncesi Okmeydanı’nda yaşanan ölüm olaylarının üzüntü verici olduğunu belirten Arınç, “Masum insanlarımızın sağlık ve güvenlikleri hükümetimizin emanetindedir” dedi.

Üsküdar Doğancılar Ahmed Çelebi Mahallesi’nde bulunan Aziz Mahmud Hüdayi Camii’nin restorasyonuna 2012 Ekim ayında başlandı. Vakıflar Genel Müdürlüğü öncülüğünde gerçekleştirilen restorasyona Üsküdar Belediyesi ve Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı da destek verdi. 1.5 yıl süren çalışmalarda cami, hünkar mahfeli ve Fatma Sultan Türbesi’nin restorasyon ve onarımı gerçekleştirildi. 2 milyon harcanarak restorasyonu tamamlanan caminin açılışı için bugün tören düzenlendi. Törene Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı yöneticileri ve vatandaşlar katıldı. Açılış öncesi konuşma yapan Arınç, “Başbakanımızın da destekleriyle birçok yerde restorasyonlar yapıyoruz. Dualarınız sayesinde bu hizmetlerimiz devam edecektir. Herkese hayırlı olsun” dedi.

Arınç, Okmeydanı’nda yaşanan olaylarla ilgili olarak da bir değerlendirme de bulundu. Arınç, şöyle konuştu. “Halkımız huzur ve güvenlik istiyor. Dün ve bugün İstanbul’un bir bölgesinde yaşananlar üzüntü vericidir. Yurttaşlarımızın vefatı üzüntü vericidir. Yüzlerini kırmızı maskelerle kaplamış ellerinde ateşli silahlar bulunan ve polislerimizi yakmak için bulundukları aracı ateşe veren canilerin sayıları az da olsa bulunduklarını görüyoruz. Emniyet mensuplarımızı cenabı hak korusun. Onların haksızlıktan da korusun. Bir başka olaylar içerisinde mağdur olmaktan da korusun. Şüphesiz masum insanlarımızın sağlık ve güvenlikleri hükümetimizin emanetindedir. Onlar için her şeyi yapacağız. Ama polislerimizi diri diri yakmak isteyenlere karşı da mücadelemizi elbette vereceğiz. Allah valimize de emniyet müdürümüze de kolaylıklar verecektir. Biz de vatandaşlar olarak emniyet güçlerine yardımcı olmalıyız”

Töreni caminin üst katında cam arkasından izleyen kadınlar da Arınç’ın fotoğrafını çekmek için çaba sarf etti. Konuşmanın ardından Başbakan Arınç, kurdela keserek açılışı yaptı. Açılıştan sonra katılımcılar, Cuma namazı kılmak için camiye girdi.

Kaynak:Haber Kaynağı