İNSAN ZİNCİRİNDEN BARIŞ SEMBOLÜ

İNSAN ZİNCİRİNDEN BARIŞ SEMBOLÜ

ANTALYA’da Halkevleri üyesi bir grup, Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı önünde insan zincirinden barış sembolü oluşturdu.Antalya’da Halkevleri üyesi bir grup, sosyal paylaşım sitesi aracılığıyla ‘Barışın Parçası Ol’ sloganıyla...

ANTALYA’da Halkevleri üyesi bir grup, Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı önünde insan zincirinden barış sembolü oluşturdu.

"BARIŞIN PARÇASI OL"

Antalya’da Halkevleri üyesi bir grup, sosyal paylaşım sitesi aracılığıyla ‘Barışın Parçası Ol’ sloganıyla Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı. ‘Barış’ yazılı döviz taşıyan grup üyeleri, savaş karşıtı slogan attı. Grup üyeleri daha sonra Atatürk Anıtı önünde insan zincirinden barış sembolü oluşturarak, taşıdıkları dövizleri havaya kardırıp, sloganlarıyla Ak Parti’ye tepki gösterdi. Halkevleri Bölge Temsilcisi Kutay Meriç, yaptığı basın açıklamasında, Ak Parti’nin ülkeyi içeride ve dışarıda savaşa sürüklediğini öne sürdü.

dha-f5dbbbfdf1ef2831a03cf70a461a804e-4-t.jpg

"ÜLKEMİZ ATEŞ ÇEMBERİNE ATILMIŞTIR"

Ak Parti’nin üç yıldır Kürt sorunun siyasi çözümü doğrultusunda hiçbir adım atmadığını savunan Meriç, "7 Haziran seçim sonuçları Kürt sorunun demokratik siyası yani kansız ölümsüzlüğü için yeni bir yol açmışken siyasi iktidar hesapları ve kişisel korkularıyla yeniden savaşı körüklemiştir. Suriye’ye yaptıkları müdahale bütün Ortadoğu’yu ve ülkemizi ateş çemberine atmıştır” diye konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı