TARİHİ ESERİN ÜZERİNE İNŞAAT TEMELİ

TARİHİ ESERİN ÜZERİNE İNŞAAT TEMELİ

KAYSERİ’de bir inşaatın temel kazısı sırasında tarihi su kanalı ve kemeri ortaya çıktı.

KAYSERİ’de bir inşaatın temel kazısı sırasında tarihi su kanalı ve kemeri ortaya çıktı. İnşaat çalışması durdurulurken, tarihi yapıyı, Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu heyeti inceleyecek.

"KEPÇE ÇALIŞMA YAPARKEN BOŞLUKLARLA KARŞILAŞTI"

Merkez Melikgazi ilçesi Esentepe Mahallesi’ndeki inşaatı yapan firmanın temsilcisi Fatih Usta, iki hafta önce burada yapacakları inşaatla ilgili hafriyat çalışmasına başladıklarını, bir hafta süren çalışmamaları sonlandırmak üzereyken tarihi yapıyı andıran boşlukların çıktığını söyledi. Usta, "Kepçe çalışma yaparken bu boşluklarla karşılaştık. Biz Müze Müdürlüğü’nü ve ilgili yerleri ararken, etraftakiler de burayı görmüşler ve onlar da aramışlar.

dha-86174b8fcbc27768d892def43f6320e6-3-t.jpg

POLİSLER ÇALIŞMAYI DURDURDU

Polisler ve ilgililer geldiler ve buradaki çalışmalarımızı durdurdular. Hafriyatımızı yarım bıraktık. Müze Müdürlüğü yetkililerinin bize söylediklerine göre, buraya uzman bir ekip gelecek ve onların incelemelerinin ardından inşaata devam edip edemeyeceğimize karar verecekler. Bu sürecin yaklaşık 1 ay süreceği ifade edildi. Biz burada bu süre içerisinde bir şey yapamayacağız" diye konuştu.

dha-86174b8fcbc27768d892def43f6320e6-2-t.jpg

SU KANALI VEYA KEMER OLMA İHTİMALİ YÜKSEK

İnşaatın temel kazısında ortaya çıkan 2 ayrı yapıyla ilgili herhangi bir bilgilerinin olmadığını, ancak su kanalı ve kemeri olabileceğini ifade eden Fatih Usta, "Çevredekilerin söylediklerine göre bu çevrede bu tür yapılar çok çıkıyormuş" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı