İNGİLTERE’NİN ARADIĞI ÇOCUK İSPANYA’DA BULUNDU

İNGİLTERE’NİN ARADIĞI ÇOCUK İSPANYA’DA BULUNDU

İşte ayrıntılar

İngiltere’de Southampton’daki hastanede tedavi görürken annesi Nahgemeh (45) ve babası Brett King (51) tarafından kaçırılan ve beyninde tümor olan 5 yaşındaki Ashya King isimli erkek çocuk İspanya Malaga’da bulundu.

Hampshire polisi Ashya’nın sağ salim bulunduğu haberini doğruladı. Kırmızı bültenle aranan ailenin Marbella’ya yakın bir yazlık evi olduğu anlaşıldı ama İngiltere’ye ulaşan haberlere göre aile Malaga’nın 20 dakika batısında bir otelde tutuklandı. Ashya King’in Malaga’da bir hastanede olduğu öğrenildi.

Ashya’nın kırmızı bültenle aranan anne babasının ifadesinin aldığı öğrenildi. Ashya’nın durumu hakkında bilgi alınamadı. Aile İngiltere’de sağlık hizmetlerinden memnun kalmadıkları için dışarıda hasta çocuklarına çareler aradıklarını sosyal medyada paylaştılar.

Hampshire polisi yaptığı açıklamada Malaga’daki hastane ile yakın ilişki içinde olduklarını ve yarın Ashya’yı geri getirebilmek için Malaga’ya bir ekip göndereceklerini açıkladı. Ashya’nın Southampton Hastanesine getirilmesinin sağlık durumuna bağlı olduğu söylendi.

Malaga’da tutuklanan anne babanın suçlu olup olmadığı İngiltere’de tartışma konusu oldu.

Sunday Mirror, “Ashya’yı hayatını kurtarmak için götürdük” manşetli haberinde, çaresizlik içindeki Brett King’in İngiltere’deki sağlık hizmetlerine isyan ederek oğluna dışarıda çare aramak için kaçırdığına dikkat çekti.

The Observer da kanser tedavisinde İngiliz doktorlarla savaşını anlatan anne babanın tutuklandığını vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı