İNGİLTERE'DEN FLAŞ MÜLTECİ KARARI

İNGİLTERE'DEN FLAŞ MÜLTECİ KARARI

İngiltere hükümeti sığınmacılarla ilgili yaşanan küresel krizin Batılı ülkelere yansıyan aşırı baskısı üzerine mültecilerle ilgili hareket etme kararı aldı. İngiltere Başbakanı David Cameron'ın yaşanan son mülteci trajedisinin ardından...

İngiltere hükümeti sığınmacılarla ilgili yaşanan küresel krizin Batılı ülkelere yansıyan aşırı baskısı üzerine mültecilerle ilgili hareket etme kararı aldı. İngiltere Başbakanı David Cameron'ın yaşanan son mülteci trajedisinin ardından ülkeye birkaç bin Suriyeli sığınmacı kabul edebileceklerini açıklaması bekleniyor.

KAPILAR AÇILIYOR

İngiliz Telegraph gazetesinin haberine göre Başbakan Cameron önümüzdeki günlerde binlerce Suriyeli mülteciye ülkenin kapılarını açarak ''ahlaki görevini'' yerine getirecek bir ''savunmasız insanları yeniden yerleştirme'' planı hazırlığını kamuoyu ile paylaşacak.

Gazetenin, hükümet yetkililerine dayandırarak verdiği habere göre Suriyeli sığınmacılara yönelik hazırlanacak ''detaylı göçmen paketinde'' 'savunmasız insanları yeniden yerleştirme planı'' altında birkaç bin mültecinin İngiltere'ye girişine izin verilecek.

İngiltere söz konusu plan kapsamında bugüne kadar 216 Suriyeli göçmenin ülkeye girişini onaylamıştı. Söz konusu değişiklik henüz bir gün önce ''daha fazla göçmen kabul edemeyiz'' açıklaması ile sertçe eleştirilen Başbakan Cameron'ın havayı yumuşatması olarak görünüyor.

CAMERON: BİR BABA OLARAK ÇOK DERİNDEN ETKİLENDİM

Başbakan Cameron DHA muhabirinin fotoğrafını çektiği Bodrum'da sahilde cansız bedeni bulunan 3 yaşındaki Suriyeli Aylan için bir baba olarak çok derin üzüntü hissettiğini söyledi.

Cameron, Suriye lideri Esad'ın ve IŞİD kasaplarının Avrupa'ya geçmeye çalışan bu mültecilerin ölümlerinde en çok suçlanacaklar olduğunu ifade ederek ''bu fotoğrafları kim görürse görsün bir baba olarak duygulanır. Türkiye'deki sahilde yatan küçük çocuğu gördüğümde çok derinden etkilendim'' ifadelerini kullandı

İNGİLTERE AHLAKALI BİR ULUSTUR

''İngiltere ahlaklı bir ulustur ve ahlaki sorumluluklarımızı yerine getireceğiz'' diye konuşan Cameron, Ortadoğu'da kapsamlı bir çözüme ihtiyaç duyulduğunu Libya'da yeni bir hükümet, Suriye'deki sorunlara da çözüm aramaları gerektiğini vurguladı.

Cameron sığınmacılar kriziyle ilgili olarak bir önceki gün ''daha fazla sığınmacı kabul ederek bu sorunu çözemeyiz'' diyerek sığınmacıların Avrupa'ya yerleştirilmesini karşı bir açıklama yapmıştı.

Diğer yandan İngiltere hükümetinin Suriyeli sığınmacılarla ilgili derhal harekete geçmesi çağrısıyla hazırlanan imza kampanyasında 24 saat içinde 200 binin üzerinde imza toplandı.

Kaynak:Haber Kaynağı