İNGİLTERE'DE MÜSLÜMANLAR AYAĞA KALKTI

İNGİLTERE'DE MÜSLÜMANLAR AYAĞA KALKTI

ABD'de öldürülen 3 Müslüman gençle ilgili haberlere yeterince yer verilmediği gerekçesiyle Amerika ve Avrupa basınını protesto etti.

İNGİLTERE'nin başkenti Londra’daki BBC Genel Merkezi önünde toplanan yüzlerce Müslüman, ABD'de öldürülen 3 Müslüman gençle ilgili haberlere yeterince yer verilmediği gerekçesiyle Amerika ve Avrupa basınını protesto etti.

"IRKÇILIĞA KARŞI DUR" PANKARTLARI AÇILDI

Kuzey Carolina eyaletinde önceki gün uğradıkları silahlı saldırada hayatını kaybeden 3 Müslüman gence yönelik saldırı ve bu olayla ilgili haberlere yeterince yer verilmemesini gerekçe göstererek basını protesto etmek iseyen yüzlerce Müslüman akşam saatlerinde başkent Londra'daki BBC Genel Merkezi önünde toplandı. 'Irkçılığa Karşı Dur' isimli kampanyayı yürüten grup tarafından düzenlenen gösteride protestocular, "Müslümanları terörist olarak göstermeyi durdurun", "Müslümanların yaşamları da önemlidir" yazılı dövizler taşıdılar. Göstericiler ayrıca, "İslamofobiye hayır", "İslamofobi gitmeli" gibi sloganlar attı.

MÜSLÜMANLAR SALDIRGAN OLARAK GÖSTERİLİYOR 

Protestocular adına basın açıklama yapan göstericilerden Sabby Dhalu, 3 gencin öldürülmesinin 'nefret suçu' olarak kabul edilmesi gerektiğini savunarak, "Müslüman toplumun üyeleri sürekli saldırganlar olarak gösteriliyor ancak terörizm kurbanı olarak gösterilmiyor" dedi.


BBC'yi, 3 Müslüman gencin, Chapel Hill kasabasındaki Kuzey Carolina Üniversitesi yerleşkesi yakınında bulunan evlerinde öldürülmesiyle ilgili 'sessiz' kalmakla suçlayan göstericiler, İngiliz basınının geçen ayki Paris saldırılarına yayınlarında geniş yer verdiğini anımsatarak, 3 Müslüman gencin öldürülmesiyle ilgili medyanın yayın yetersizliğinden dolayı üzgün olduklarını ifade ettiler.

BBC geçen yıl da İsrail'in Gazze saldırıları sırasında 'tek taraflı yayın yapmakla' eleştirilmiş, BBC binası önünde toplanan onbinlerce kişi, kurumun yayın politikasına tepki göstermişti.

Kaynak:Haber Kaynağı