İNGİLTERE ÜST DÜZEY ALARMA GEÇTİ

İNGİLTERE ÜST DÜZEY ALARMA GEÇTİ

İngiltere'de terör paniği.

İngiliz basını Irak’ta IŞİD tehdidi patladığından bu yana İngiltere'deki cihatçılarla ilgili haberleri büyütürken, bugünkü The Times ve Daily Mirror, İngiltere'deki yeni terör alarmını manşetten verdiler.

Birinci sayfa “Havaalanları Görünmez Bomba Planları Üzerine Terör Alarmında" manşetli haberinde The Times, ABD'nin batılı cihatçıların Atlantik ötesi uçuşlara yeni tip görünmez bombalarla saldıracakları istihbaratını almasıyla İngiliz havaalanlarında güvenliğin arttırıldığına dikkat çekti.

Amerikalı yetkililer, Suriye ve Yemen'deki iki terör ağının ABD'ye giden uçakları hedef aldıklarını söylediler. Heathrow başta olmak üzere havaalanlarındaki yolcuların ayakkabılarının ve yanlarında taşıdıkları elektronik cihazların ekstra kontrolden geçirileceği bildirildi.

Havaalanlarına daha çok bomba arama makinelerinin yerleştirileceği öğrenildi. Militanların aramalarda fark edilmeyen yeni tip metal olmayan patlayıcılar yaptıklarına dikkat çekildi Whitehall yetkilileri ekstra güvenlik önlemleri hakkında daha fazla bilgi vermediler.

Resmen teyit edilmemesine rağmen Atlantik Ötesi uçuşları tehdit eden iki terör şebekesinin Suriye’deki El Kaide bağlantılı Nusra Cephesi ve Yemen'de üslü EL Kaide örgütü AQAP olduğu ileri sürüldü.

Daily Mirror gazetesi de “İngiltere'ye Cihatçı Tehdidi" manşetli haberinde İngiliz bomba yapıcının “Korkun" diye terör uyarısında bulunduğunu yazdı. Ev yapımı bombaların önünde bir fotoğrafını internete koyan İngiliz cihatçının İngiltere’nin korkması gerektiği yolundaki uyarısının "ürpertici" olduğu belirtildi. Cardiff'li eski tıp öğrencisi Nasser Muthana, geliştirilmiş bombaların resmini bu hafta tweet attı. 20 yaşındaki militanın “Öğrendiğim yeteneklerle dönmemden İngiltere korkuyor" dediği kaydedildi. Muthana'nın IŞİD ile birlikte savaşmak için Suriye’ye gittiği anlaşıldı. Muthana da youtube'e konan İngiliz Cihatçılarının arasında dikkat çekmişti.

Suriye'de düşman savaşçıların kafasını kesmekle tehdit eden Muthana'nın "Kendin Yap Bombaları"nı sergilemesi terörle mücadele timlerini ayağa kaldırdı. Hayat kuttarmak için tıp okuyan öğrencinin şimdi kendi ülkesini tehdit ettiği belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı