İNGİLTERE TÜRK İŞADAMININ DAVASINI KONUŞUYOR

İNGİLTERE TÜRK İŞADAMININ DAVASINI KONUŞUYOR

İngiltere’de döner kralı olarak tanınan Vatan Catering’in sahibi Tuncel Nalbantoğlu’na soygun ve darp davasında karar açıklandı.Geçen yıl Haziran ayında Vatan Catering’in sahibi tanınmış Kıbrıslı Türk işadamı Tuncel Nalbantoğlu...

-İngiltere’de döner kralı olarak tanınan Vatan Catering’in sahibi Tuncel Nalbantoğlu’na soygun ve darp davasında karar açıklandı.

3 SOYGUNCUYA AĞIR HAPİS

Geçen yıl Haziran ayında Vatan Catering’in sahibi tanınmış Kıbrıslı Türk işadamı Tuncel Nalbantoğlu ve eşi Türkan Nalbantoğlu’nu, evinde darp ederek soyan dört sanığın yargılandığı dava Croydon Crown Court’ta görüldü ve tutuklu yargılanan 4 kişiden 3’ü ağır hapis cezasına çarptırıldı.

ŞOFÖRÜN DIŞINDA HEPSİ CEZALI

Cuma günü yapılan Tuncel ve Türkan Nalbantoğlu çiftinin de hazır bulunduğu mahkemede hakim, soygun olayının planlayıcısı olduğu tespit edilen Nahid Zahid’e 15 yıl, Riz Miller’e 12 yıl ve olayın meydana geldiği tarihte yaşı 19 olan Scarlett Hudson’a ise daha başka suça karışmamış ve yaşının küçük olması gibi sebeplerinden dolayı 10 yıl hapis cezası verdi.


Soygun ve saldırı sınasında kullanılan aracın şoförlüğünü yapan Julie William ise bir yıldır hapis yattığı için cezasını tamamlamış sayıldı ve 33 ay toplum hizmetinde çalışmaya mahkum edildi.

SANIKLARIN AVUKATINI BİLE DİNLEMEDİLER

Duruşmada Nalbantoğlu’nu savunan Barristeri, olayların gelişmesini mahkeme heyeti ve jüriye anlattı. Hakim, suçlanan tarafın avukatını dinlemeye gerek görmeyerek olayın delillerle sabit olduğuna hükmetti ve kararı açıkladı.

Mahkeme hakimi, suçluların planlı bir şekilde Kuzey Londra’dan Kent bölgesine giderek soygunu organize ettiklerini belirtti ve Tuncel ve Türkan Nalbantoğlu çiftinin evine girerek darp ederek kendilerine zarar verdikleri için ağır şekilde cezalandırıldıklarını açıkladı. Hakim, kararını açıklarken, olayın ciddiyetine dikkat çekerek: “Darp nedeniyle daha kötü sonuçlar ortaya çıkabilirdi. Bu cezanın affedilir bir yanı yok” dedi.

BİR YILDIR TUTUKLUYDULAR

Bromley polis dedektifi Gary Head ve ekibinin titiz çalışması sonucu, soygunun planlayıcısı olduğu öğrenilen ve daha önce Nalbantoğlu’nun yanında çalışmış olan Nahid Zahid (42) ile suç ortakları Julie Willam (24) ve Riz Miller (37) geçen yıl Ekim ayında, Scarlett Hudson (20) ise geçen Şubat ayı başında yakalanarak tutuklanmıştı.

“ADALET YERİNİ BULDU”

İşadamı Tuncel Nalbantoğlu mahkemenin kararını değerlendirirken: “Adalet yerini buldu” dedi. Nalbantoğlu suçluların mahkeme tarafından hak ettikleri cezaya çarptırıldıklarını belirterek: “Bizim yaşadıklarımızı başkalarının da yaşamaması için mahkemenin verdiği karar ve cezalar çok önemli. İnsanların hayatı ile oynanmamalı” şeklinde konuştu.


PLANLAYAN TÜRK VE ÜÇ ARKADAŞI


Polis, soygun ve darp olayını gerçekleştiren dört kişilik çetenin planlayıcısının Nahid Zahid adlı Kıbrıslı Türk olduğunu belirlemiş ve geçen yıl bir yakının cenazesi sırasında yakalamıştı.


İki soyguncu Riz Miller ve Julier Willam’ın soygundan sonra siyah Astra marka araba ile kuzey Londra’ya geçtikleri kameralardan tespit edildiği daha önceki duruşmada açıklanmıştı.


Julier Willam, ceketinden düşen düğmeden DNA tespiti sonucu belirlenirken, düğmenin işadamı Tuncel Nalbantoğlu’nu darp ederken düştüğü belirlenmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı