İNGİLTERE IŞİD'E ÇALIŞAN BU CİHATÇILARI ARIYOR

İNGİLTERE IŞİD'E ÇALIŞAN BU CİHATÇILARI ARIYOR

İngiliz Daily Mirror gazetesi manşete taşıdı.

İngiliz Daily Mirror gazetesi Suriye’de IŞİD ile birlikte çalışan İngiliz cihatçıları, bugünkü sayısında manşete taşıdı.

Aşırı dinci İngiliz savaşçıların “There Is No Life Without Jihad” (Cihadsız Hayat Yok) terör videosu internette yayınlandığından beri İngiliz basını IŞİD ile birlikte hareket eden Müslüman İngiliz ve Avusturalyalı militanları araştırıyor. Daily Mirror’un istihbaratına göre video filmde görülen üç İngiliz terör yetiştiricilerinden biri Cardiff’de okuyan bir tıp öğrencisi. Manşette resmi basılan üç İngiliz cihatçıdan ortada oturup mesaj veren 20 yaşındaki Nasser Muthana, Cardiff öğrencisi. Sağdaki Abu Bara Al Hindi Batı’daki depresyondan bahsediyor. Soldaki militanın kendini Abu Dujana Al Hindi diye tanıttığı öğrenildi. Videoda konuşan Avusturalyalı militanın ismi ise Abu Yahya Ash Shami.

Nasser Muthana verdiği mesajda tüm Müslümanları radikal savaşçılara katılmaya davet ediyor. Oğlunun İngiliz Müslümanları Cihat’a çağırdığı 13 dakikalık filmi internette izleyen elektrik mühendisi baba Ahmed Muthana’nın (57) ve eşinin çok üzüldüğü belirtiliyor. Tıp öğrencisi Nasser’in ve 17 yaşındaki kardeşi Aseel’in Suriye’ye Cihat için savaşmaya gittikleri öğrenildi. Oğlunun okumak için evinden ayrıldığını söyleyen Ahmed Muthana “Çok üzgünüm. Video filmi izleyince mahvolduk. Geri dönmelerini umuyorum. Yanlış ellerdeler. Niye bunları yaptıklarını anlamıyorum” diye dert yandı.

Kaynak:Haber Kaynağı