İNGİLTERE HALKI AVRUPAYI İSTEMİYOR

İNGİLTERE HALKI AVRUPAYI İSTEMİYOR

Muhafazakar Parti geçtiğimiz mayıs ayında yapılan genel seçimlerdeki manifestosunda iktidara geldiği takdirde İngiltere’nin AB’de kalıp kalmayacağını oylayacak bir referandum sözü vermişti.

İngiltere’de 2017 yılında yapılacak AB referandumu öncesi AB’de kalmak isteyenlerle ayrılmak isteyenler arasındaki fark neredeyse aynı oranda.

AYRILACAK MI?

Ülkedeki en büyük araştırma şirketi Yougov’un 17-22 Eylül tarihleri arasında yaptığı ankete göre İngiltere’de yaşayanların yüzde 41’i Avrupa Birliği’nden çıkmak isterken yüzde 38’i kalmak istiyor.2 bin 781 kişi ile yapılan ankette yüzde 17 ise kararsız olduğu yanıtını verdi.Ülkedeki bir başka araştırma şirketi Survation’ın 21-22 Eylül tarihleri arasında yaptığı ankete göre de yüzde 43’lük bir oran AB’de kalmak isterken yüzde 40 ise AB’den ayrılmak istediğini söyledi.

2017 YILI SONUNDA OYLAMA YAPILACAK

Yine yüzde 17’lik bir kısım ise diğer ankette olduğu gibi kararsızları oluşturdu İngiltere 2017 yılının sonunda AB’de kalıp kalmayacağına karar vermek için referanduma gidecek.İktidardaki Muhafazakar Parti geçtiğimiz mayıs ayında yapılan genel seçimlerdeki manifestosunda iktidara geldiği takdirde İngiltere’nin AB’de kalıp kalmayacağını oylayacak bir referandum sözü vermişti.

Kaynak:Haber Kaynağı