İNGİLİZ POLİSİNDEN BÜLENT ARINÇ'A YALANLAMA

İNGİLİZ POLİSİNDEN BÜLENT ARINÇ'A YALANLAMA

Guardian gazetesi de üç genç kızın kaçışının Türkiye ile İngiltere arasında diplomatik uçurumu derinleştirdiğini iddia etti.

İngiliz Polisi, Londra’daki evlerini terk ederek Türkiye’ye gelen üç genç kızın IŞİD sınırına geçtiğini düşündüklerini açıkladı. Öte yandan İngiliz Polis yetkilileri, "Kızların Türkiye'ye geldiğini geç haber verdiler" şeklinde açıklama yapan Bülent Arınç'ı yalanladılar.

KIZLARIN SURİYİYE GEÇTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ

Metropolitan Polisten bugün yapılan yazılı açıklamada, "Kızların artık Suriye'ye geçtiğini düşünüyoruz" ifadesi yer alırken, açıklamada geçişin insan kaçakçıları tarafından 4-5 gün önce gerçekleştirildiği vurgulandı.
Yazılı açıklamada, terörle mücadele polisinin elinde artık üç kızın Türkiye’de olmadığına ve artık Suriye sınırına geçmiş olabileceklerine dair nedenler olduğu ifade edildi.
Açıklamada ayrıca, polisin Türk yetkililerle yakın ilişki içinde çalıştığı aktarılırken söz konusu durumla ilgili bilgisi olanların anti terörizm telefon numarasına bilgi vermeleri istendi.
Guardian gazetesi de üç genç kızın kaçışının Türkiye ile İngiltere arasında diplomatik uçurumu derinleştirdiğini iddia etti.

BÜLENT ARINÇ'I YALANLADILAR

İngiltere Emniyet Müdürlüğü kızların İstanbul’a vardıklarından 3 gün sonra Türk yetkililerinin bildirildiğini yalanlarken, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İngiliz polisinin Türkiye’yi bu konuda geç bilgilendirdiklerini açıklamıştı.
Diğer yandan İngiltere Başbakanı David Cameron da kızların kaybolmasından duyduğu endişeyi dile getirirken hava yolları şirketlerini ve internet firmalarını savaş bölgelerine seyahat eden gençleri koruma konusunda daha fazla sorumlu olmaya çağırdı.

Kaynak:Haber Kaynağı