İNGİLİZ KRALİYET ASKERLERİNE TERÖR ÖNLEMİ

İNGİLİZ KRALİYET ASKERLERİNE TERÖR ÖNLEMİ

Mail On Sunday gazetesinin haberine göre, "yalnız kurt" olarak adlandırılan...

İNGİLTERE'nin başkenti Londra'daki Buckingham Sarayı'nın dışında nöbet tutan kraliyet askerleri, gelebilecek olası bir terör saldırısı endişesiyle geri çektirildi.

İÇERİ ÇEKİLDİLER

Mail On Sunday gazetesinin haberine göre, "yalnız kurt" olarak adlandırılan terör saldırısı tehlikesine karşı bazı özel güvenlik birimleri, demir parmaklıklı kapıların ön tarafından arkası tarafına alındı. Bazıları ise bulundukları yerlerden geri çektirildi. Söz konusu adımın geçtiğimiz yıl Londra'da sokak ortasında öldürülen İngiliz asker Lee Rigby cinayeti ile iki ay önce Kanada Parlamentosu önünde silahlı saldırı olaylarına benzer saldırıların yaşanma endişesine karşı alındığı belirtiliyor.

219796_adwadwa_1.jpg


Buckingham Sarayı'nın yanı sıra İngiltere'nin tarihi binaları arasında yer alan Clarence House, St. James Palace, Windsor Castle ve Horse Guards Parade'da da askerler geri alındı.

ÖZEL GÜVENLİK BİRİMLERİDE ÇEKİLDİ

Prens William ile Prens Henry'nin çalışma ofislerinin bulunduğu St James's Palace ve Prens Charles ile eşi Camilla'nın Londra'daki ikamet adresleri Clarence House binalarının önündeki özel güvenlik birimleri bıçaklı bir intihar saldırısı olasılığına karşı demir parmaklıkların arkasına yerleştirildi.


İngiltere Polisi söz konusu değişikliklerin güvenlik nedenleriyle alındığını doğruladı.


Sunday Mirror gazetesine konuşan bir kaynak, sarayın önündeki bazı güvenlik birimlerinin bulundukları yerlerden kaldırıldığını söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı