İNCE'DEN ATATÜRK PANOSU YAPTIRMAYAN VALİYE SERT TEPKİ

İNCE'DEN ATATÜRK PANOSU YAPTIRMAYAN VALİYE SERT TEPKİ

İşte o açıklama

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Kırklareli’nde valilik ve belediye arasında yaşanan pano krizini yerinde görmek için geldiği kentte, Vali Mustafa Yaman’ı sert ifadelerle eleştirdi.

Pano kaidesini milletvekilleriyle gelerek birlikte yapacaklarını kaydeden İnce, kendisiyle görüşmeyen Vali Yaman’a, “Babası ona ‘Vali olamazsın demiş heralde’. Vali olmuş ama adam olsun bence. Önce adam olacak. Benimle dalga geçmeye hakkı yok. Dalga geçerse haddini bildiririm’’ dedi.

Kırklareli’nde belediye tarafından vali konağı önüne yapılmak isteyen ve Atatürk posterlerinin asılacağı panoyla başlayan kriz bugünde devam etti. Polis ekipleri panoların yapılacağı alanlara stant ve masalar kurarak belediye işçilerinin ikinci kez çalışmasına engel oldu.

Krizin sürdüğü Kırklareli’ne CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Edirne Belediye Başkanı CHP’li Recep Gürkan ve çevre belde belediye başkanları gelerek Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu’na destek oldu. CHP’li milletvekilleri ve belediye başkanları pano krizinin yaşandığı İstasyon Caddesi’nde gezerek, yapımı tamamlanan diğer Atatürk posterlerinin bulunduğu panoları inceledi.

Yaklaşık 200 kişinin toplandığı caddede konuşan, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman hakkında sert ifadeler kullanarak pano yapılmasına izin vermemesini eleştirdi. Vali Yaman ile görüşmek istemesine rağmen görüşemediğini anlatan İnce, “Ben dün Kırklareli Emniyet Müdürümüze dedim ki ‘ben geldiğimde vali beyle görüşmek istiyorum’ dedim. Bugün gelirken de ‘tamam’ dediler. Vali konağı kapısına kadar geldim, ‘vali yok’ dediler. Bu partinin milletvekiliyim, benimle dalga geçemez, haddini bilecek. Babası ona ‘Vali olamazsın demiş heralde’. Vali olmuş ama adam olsun bence. Önce adam olacak. Benimle dalga geçmeye hakkı yok. Dalga geçerse haddini bildiririm. Sen kimsin, kapına kadar çağırıyorsun ‘gel görüşelim’ diyorsun. Kapıda sonra polislere ‘yok’ dedirtiyorsun. Ne zannediyor kendisini? Böyle bir terbiyesizlik olmaz, ben 12 yıldır milletvekiliyim. Bu kadar vali, kaymakam gördüm. 50 yaşında adamım ben, benimle dalga mı geçiyor? Böyle bir adam bu kentte valilik yapamaz. Neden görüşmek istemediğini kendisine soracaksınız. Adam olsun bir kere, Vali olmadan önce adam olsun. 10 dakika önce ‘gel görüşelim’ diyorsun, kapıdan görüşmüyorsun, kimsin sen? Ona haddini bildireceğim. Genel başkanımızda aynı bizim gibi düşünüyor. Belediye başkanımız bilgi vermiş, yani Atatürk’ten korkan, Atatürk’ü görmek istemeyen bir Vali Cumhuriyet’in valisi olamaz’’ dedi.

“SEN BENİMLE DALGA MI GEÇİYORSUN’’

Türk bayraklarıyla caddede toplanan kalabalığa seslenen İnce, Vali Yaman’a yönelik eleştirilerini sürdürerek şöyle devam etti:

“Bak sayın vali yanlış yapıyorsun. Yarın konağa su gelmez. Oturduğun binanın imarı var, yok belli değil. Kaçak mı, ruhsatlı mı? Devletle inatlaşma olmaz. ‘Gavat’ diyen vali var mıydı? 19 Mayıs törenlerini yasaklayan vali var mı? ‘Pisuarlara işemek günah’ deyip kırdıran vali var mı? Kamyonun sağ koltuğuna binip, kömür dağıtan vali var mı? Elektriksiz eve çamaşır makinesi dağıtan vali var mı? ‘Kim’ dedim, elektriksiz eve bulaşık makinesi dağıtan vali? Buradaki valiymiş. Sen Recep’in valisi olabilirsin, ben milletin vekiliyim. Adam yerine koyduk geldik. ‘Görüşeceğim’ dedi geldik. Polisler dedi ki ‘burada yok’ vali. Sen benimle dalga mı geçiyorsun? Kapına kadar çağırıp, görüşmeyeceksin. Babanın çiftliği mi orası? Haddini bileceksin, Sana haddini bildireceğiz. Vatandaşa ‘gavat’ diyen vali takımı, siz Cumhuriyet’in valisi değilsiniz. Siz AKP’nin valisisiniz. O pano buraya dikilecek. Milletvekillerimizle beraber geleceğiz. Yeterli sayıda gelip, o panoyu, buraya dikeceğiz. Biz o panoyu oraya, dikeceğiz. Sadece polis memur arkadaşlarımızla karşı karşıya gelmemek için bugün yapmadık. Ama vekillerle geleceğiniz, dokunulmazlık da arada işe yarıyor"

“ATATÜRK’Ü SEVMEYEBİLİRSİNİZ’’     

Kırklareli Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Siyam Kesimoğlu ise devleti temsil edenlerin Mustafa Kemal Atatürk’ü sevmek zorunda olmamasına rağmen saygı göstermek zorunda olduğunu söyledi. Kesimoğlu, “Vali bizimle, milletvekilimizle görüşmedi. Ne yapalım yani? Açılım, barış süreci mi başlatalım devletin bizimle görüşmesi için? Devletin yetkili organları İmralı’daki terörist başıyla görüşecek, temsilcileriyle görüşecek. Ben bu halkın seçilmiş başkanı olarak ilin valisiyle görüşemeyecek. Benim buraya asmak istediğim resim terörist başının resmi değil. Eğer açılım süreci olmuş olsaydı ben eminim ki ‘resmi oraya değil, gel vali konağının bahçesine dik’ derlerdi. Devleti temsil eden makamlarda oturanlar, Mustafa Kemal Atatürk’ü sevmeyebilirsiniz. Ama asla saygısızlık edemezsiniz. Eğer siz bu makamlarda oturabiliyorsanız, eğer o görevleri yapabiliyorsanız o tahammül edemediğiniz Mustafa Kemal Atatürk’ün sayesinde" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından bir süre partililerle sohbet eden CHP’li İnce ve beraberindekiler caddeden ayrıldı. Kırklareli Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı bir çevik kuvvet ekibi de caddeye yakın İmam Hatip Lisesi bahçesinde hazır bekletildi. Konuşmalar yapılırken, cadde üzerindeki konağında olan Kırklareli Valisi Mustafa Yaman ise kalabalığın dağılmasının ardından yaya olarak caddeye çıkıp bir süre dolaştı.

Kaynak:Haber Kaynağı