İNANIR VE OY KULLANIRSAN ERDOĞAN KAYBEDER

Arkadaşlar Cumhurbaşkanlığı seçimleri Erdoğan’ı destekleyen medya ve araştırma şirketlerinin bahsettiği gibi çantada keklik değil.

Özellikler yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarının Erdoğan’ın beklentisi dışında sandığa gitmemesi Erdoğan ve ekibinin bu yarışa eksi bir buçuk, iki milyon oy ile yarışa başlaması demek. Bu rakamları oy oranına vuracak olursak yaklaşık yüzde beş, yüzde altı bandından bir oy oranından bahsediyoruz.

Erdoğan’ın son birkaç gün içinde göstermiş olduğu aşırı sinirli oluşunun nedenlerinden biri budur. Diğer bir konuya gelince Kürt kökenli vatandaşlarımız oyları da artık Erdoğan için öyle çantada keklik değil.

Gözümüzden kaçmış olabilir ama geçtiğimiz hafta içerisinde terör örgütü elebaşı Öcalan PKK mensuplarına Suriye’ye giderek PKK’nın Suriye kolu PYD saflarından IŞİD’e karşı savaşmalarını istedi. Bunu yaparken AKP hükümetine de IŞİD konusunda IŞİD’e destek olmakla suçlayan açıklamalarda bulundu. Tam da bu gelişmeler yaşanırken İstanbul’da IŞİD mensubu olduğu söylenen grupların PKK’nın siyasal kolu olan HDP seçim ofislerine saldırması sonrasında meydana gelen çatışmalarda birçok insanın yaralanmış olması Öcalan ve Erdoğan arasında olduğu söylenen anlaşmanın artık geçerliliğini yitirdiğini anlamına gelebilir. Erdoğan’ın on iki yıldır beraber yürüdüğü ortağı eski ortağı Cemaat ’e karşı başlattığı savaş ve sert tavrı da, Öcalan cephesinde farklı düşüncelerin yeşermesine neden olmuş olabilir. 

Terör örgütü PKK’nın ipinin bir ucunun okyanus ötesinde, diğer ucunun da İsrail’in elinde olduğunu düşünecek olursak Erdoğan’ın işi çok zor. Erdoğan bu iki güce Ortadoğu planlarında el altından her türlü desteği veriyor olsa da milliyetçi ve muhafazakâr oyları almak için son haftalarda yapmış olduğu aşırı ABD ve İsrail karşıtı çıkışlar, gerek okyanus ötesinden gerekse İsrail tarafında büyük tepkiler aldı.

Sayın İnsanoğlu’na  an itibari ile destek veren parti sayısı on dört. Bu partilerin oy oranı ne kadar ki diyebilirsiniz haklısınız da ama seçim zamanların da bu partilere gönül vermiş olup adayının kazanamayacağını düşünerek oy kullanmayan ya da iktidara oy veren çok insan olduğunu da unutmayın.

Alevi Dernekleri Erdoğan'ı desteklemeyeceklerini açıkladı,bugün Türkmenlerle bir araya gelip seçimler için destek aldığını söyleyen Erdoğan'a 400'den fazla federasyonu çatısında barındıran, Türkiye'nin en büyük Türk Boyları Konfederasyonu'ndan yalanlama geldi.Açıklamada Erdoğan'a OY yok dediler.Erdoğan oyu kimden alacak ?. Sürekli mitinglerinde andığı Gazeeliler,Mursi yandaşı Mısırlılar mı gelip Erdoğan'a oy verecek ?.

Erdoğan’ın en büyük umutlarından biride Ulusalcı kesimin seçimi boykot etme ihtimali idi ama görünen o ki Erdoğan’ın bu hevesi de kursağında kalacak.

Arkadaşlar henüz üç ay önce bir seçimden çıktık ve iktidarın aldığı oy oranı yüzde kırk üç, bunun ardından yaşanan konsolosluk baskını, IŞİD  terörü, Gazze ve medyaya yansıyan iktidarın İsrail ilişkileri ve Erdoğan iktidarının giderek artan otoriterliğini de düşünecek olursak bu seçimin galibinin öyle medya da pompalandığı gibi Erdoğan olduğuna inanmıyorum. Bu söylemlerin sadece ve sadece halk üzerinde psikolojik baskı yaratmak olduğunu düşünüyorum. Yeter ki biz sandığa gidelim ve Ankara seçimlerinden aldığımız dersle  gittiğimiz o sandığa kesin sonuç açıklanana kadar sahip çıkalım.

Bu seçim cahil ile kültürlü,medeni olanın mücadelesi.

Önceki ve Sonraki Yazılar