İNANILMAZ İDDİA! AKP ÖCALAN'A BU SÖZÜ DE VERMİŞ!

İNANILMAZ İDDİA! AKP ÖCALAN'A BU SÖZÜ DE VERMİŞ!

Oslo'da sözler verilmiş... İnanılmaz iddialar...

AKP’nin, Jandarma’yı İçişleri’ne bağlama hazırlığının Oslo’da planlanıp işletilmeye başlandığı öne sürüldü. Apo’nun da bölgenin askersizleştirilmesini istediği iddia ediliyor.

MİT gö­rev­li­le­ri ile te­rör ör­gü­tü yö­ne­ti­ci­le­ri ara­sın­da ger­çek­le­şen Os­lo Gö­rüş­me­le­ri­’n­de PKK’­ya ve­ri­len söz­ler ara­sın­da yer al­dı­ğı öne sü­rü­len “Jan­dar­ma­’nın Gü­ney­do­ğu­’dan çe­kil­me­si­”, AKP hü­kü­me­ti ta­ra­fın­dan ha­ya­ta ge­çi­ri­li­yor. Yıl­lar­dır te­rör ör­gü­tü PKK’y­la en et­kin mü­ca­de­le eden bi­rim olan Jan­dar­ma, id­di­ala­ra gö­re, Ab­dul­lah Öca­la­n’­ın İm­ra­lı­’dan ilet­ti­ği son ta­lep­ler doğ­rul­tu­sun­da Türk Si­lah­lı Kuv­vet­le­ri­’n­den (TSK) ko­pa­rı­la­rak böl­ge­den çe­ki­li­yor. Jan­dar­ma Böl­ge Ko­mu­tan­lık­la­rı da lağ­ve­di­li­yor, ge­ne­ral­ler ve al­bay­lar, AK­P’­nin va­li­le­ri ile kay­ma­kam­la­rı­nın emir eri ya­pı­lı­yor.

TA­Lİ­MAT ÖCA­LA­N’­DAN

Köşk se­çim­le­rin­de Kürt­le­rin des­te­ği kar­şı­lı­ğın­da AK­P’­den bü­yük ta­viz­ler ko­par­ma­yı he­def­le­yen te­rör ör­gü­tü PKK, son gün­ler­de tek­rar diş­le­ri­ni gös­ter­di ve pek çok Meh­met­çi­ğin ya­ra­lan­dı­ğı sal­dı­rı­lar, ta­ciz ey­lem­le­ri, yol kes­me­ler ve adam ka­çır­ma­lar baş­la­dı. Kö­şe­ye sı­kı­şan ve sal­dı­rı­la­rın dur­du­rul­ma­sı­nı ta­lep eden AKP yö­ne­ti­mi ise İm­ra­lı­’da Ab­dul­lah Öca­la­n’­ın jan­dar­ma­nın böl­ge­den çe­kil­me­si ve jan­dar­ma ka­ra­kol in­şa­at­la­rı­nın dur­du­rul­ma­sı ta­le­bi­ni gün­de­me al­dı. İçiş­le­ri Ba­ka­nı Ef­kan Ala’­nın biz­zat ha­zır­la­yıp sun­du­ğu tas­lak­la 150 yıl­lık Jan­dar­ma teş­ki­la­tı ta­ri­he ka­rı­şı­yor.

YETKİLİ, BAKAN ALA OLACAK

Jan­dar­ma Ge­nel Ko­mu­ta­nı da­hil bü­tün ata­ma­lar­da, gö­rev­den al­ma­lar­da, açı­ğa al­ma­lar­da, yer de­ğiş­tir­me­ler­de Ef­kan Ala, va­li­ler ve kay­ma­kam­lar tek yet­ki­li ha­le ge­ti­ri­li­yor. Ge­nel­kur­may Baş­ka­nı­’nın Jan­dar­ma üze­rin­de­ki bü­tün yet­ki­le­ri de elin­den alı­nı­yor. PKK’­ya kar­şı ki­lit bi­rim olan Jan­dar­ma Böl­ge Ko­mu­tan­lık­la­rı da ay­nı ya­say­la lağ­ve­di­li­yor.

YAŞ KAL­KA­CAK MI?

Böl­ge Ko­mu­tan­lık­la­rı­nın lağ­vedilmesi, Gü­ney­do­ğu­’dan bin­ler­ce jan­dar­ma per­so­ne­li­nin çe­kil­me­si an­la­mı­na ge­li­yor. AK­P’­nin, ikin­ci adım­da ise TSK’yı Mil­li Sa­vun­ma Ba­ka­nı­’na bağ­la­ya­ca­ğı ve Yük­sek As­ke­ri Şu­ra­’nın lağ­ve­di­le­rek ata­ma­lar­da ba­ka­nın tek yet­ki­li ha­le ge­ti­ri­le­ce­ği id­di­a edi­li­yor.

Kaynak:Haber Kaynağı