İMRALI'DAN SON MESAJ

İMRALI'DAN SON MESAJ

İmralı Adası'nda Abdullah Öcalan'ı ziyaret eden Mehmet Öcalan'ın Gemlik'e döndü.

İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde cezasını çeken Abdullah Öcalan'ın ile görüşen kardeşi Mehmet Öcalan ile aynı cezaevindeki PKK'lı Bayram Kaymaz'ın annesi Medine Kaymaz ile Cumali Karsu'nun kızkardeşi Pervin Oduncu İmralı’dan Bursa’nın Gemlik İlçesi’ne döndü. 

Gemlik Jandarma Komutanlığı’ndaki işlemlerin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mehmet Öcalan, görüştüğü ağabeyi Abdullah Öcalan’ın Fransa’nın başkenti Paris'te 3 PKK'lı kadının öldürülmesiyle ilgili olarak, "Fransa'daki katliama çok üzülüyor. Kınıyor. 'Eğer bu katliamın önü bir an önce, herkes bunun ismini ne koyarsa koysun, bulunsun' dedi. Bu katliamın bir an önce açıklığa kavuşması gerektiğini söyledi" dedi. 

Mehmet Öcalan, ağabeyinin, “Bu katliam bir işarettir dediğini ve çok üzüntülü olduğunu da kaydederek, Öcalan’ın öldürülen kadınların ailelerine başsağlığı dilediğini de söyledi. 

Mehmet Öcalan, gazetecilerin “Süreci nasıl değerlendiriyorö sorusu üzerine ise “Eğer eşbaşkanlar gelirse onunla ilgili bir açıklama yaparızö dedi.

TELEVİZYONU KENDİSİ İSTEMEMİŞ 

Abdullah Öcalan’a televizyon verilmesiyle ilgili soru üzerine de Mehmet Öcalan, “Televizyon kendi talebi değildi. Cezaevi müdürünün iknası sonucu televizyonu kabul etti; diye konuştu. 

Mehmet Öcalan ve beraberindekiler daha sonra otomobille jandarmadan ayrıldılar.