İmralı'dan Barış Çıkmaz !

İmralı'dan Barış Çıkmaz !

İmralı'dan Barış Çıkmaz

SP LİDERİ KAMALAK: İMRALI'DAN BARIŞ ÇIKMAZ
 
Kamil ATALAY/MANAVGAT (Antalya)

TERÖR örgütü PKK'nın silah bırakması için bölücübaşı Abdullah Öcalan'la yapılan görüşmeleri eleştiren Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "İmralı'dan barış çıkmaz. Bu görüşmelerle terör önlenemez. Bu görüşmelerden çıksa çıksa terör örgütünün meşrulaştırılması çıkar" dedi.
 
SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde partisinin ilçe teşkilatı tarafından düzenlenen eğitim toplantısına katıldı. Toplantı öncesinde gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kamalak, terör örgütü PKK'nın silah bırakması için yapılan görüşmeleri eleştirdi. Görüşmelerden sonuç alınamayacağını savunan Kamalak, "İmralı'dan barış çıkmaz" dedi.
 
SAADET PARTİSİ "İMRALI

PKK terörünü ortadan kaldırmak için temel sorunlara inmek gerektiğin belirten Kamalak, "Temel sorunları bilmeden, onlara inmeden akan kan durmaz. Öncelikle terörü besleyen sebepleri bilmek ve ortadan kaldırmak şart. Ardından terörün finansman kaynaklarını ve silah imkanlarını besleyen kaynakları kesmek gerek. Daha sonra bölgeye iktisadi destek sağlamak lazım" diye konuştu.
 
GÖRÜŞMELER TERÖR ÖRGÜTÜNÜ MEŞRULAŞTIRIR
 
İmralı görüşmelerinin sadece terör örgütünü meşrulaştıracağını belirten Kamalak, şunları kaydetti:
 
"Bölge insanlarının seçtiği Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Meclis'te. BDP'nin Meclis'te grubu da var. Ama Başbakan Erdoğan, BDP'li milletvekilleri, terör örgütünün uzantısı diye muhatap almıyor. Acak diğer yandan 30 bin kişinin katili, terör örgütünün kurucusu, ağırlaştırılmış ömür boyu hapse mahkum edilen bir kişiyle görüşme yapılıyor. Bu kendilerine hatırlatılınca, 'Biz görüşmüyoruz, devlet görüşüyor' diyor. Siz kimsiniz, devlet kim? Bu görüşmelerle terör önlenemez. Bu görüşmelerden çıksa çıksa terör örgütünün meşrulaştırılması çıkar."
 
ŞEYH SAİT İSYANI KÜRT HAREKETİ DEĞİLDİR
 
Türkler ve Kürtlerin tarihte birçok kez yolunun kesiştiğine dikkati çeken Kamalak, ilk olarak Malazgirt Savaş'ında iki tarafından yollarının kesiştiğini söyledi. Kürtlerin, Kurtuluş Savaşı'nda 'Bizim tarihimiz Türklerle bir' diyerek aynı safta yer aldığına vurgu yapan Kamalak, "Kürtler, payitahtı ve halifeliği kurtarmak için Türkleri desteklerken, 1923'te farklı bir hükümet kurulup anayasa yapılınca isyan ettiler. Resmi tarihte, Şeyh Sait İsyanı, Kürt isyanı olarak geçer, ama değildir. Resmi tarih yalan söylemektedir" diye konuştu.
 
2B GASP YASASIDIR
 
Konuşmasında 2B arazileri olarak bilinen orman vasfını yitirmiş arazilerin hak sahiplerine satışını da değerlendiren Kamalak, "Mevcut düzenlemeyle fakir- fukaranın arazileri ellerinden alınacak. Turgut Özal döneminde 2B olarak bilinen bazı mülklere tapu verildi. Buralara elektrik, su bağlandı. Devlet vergi aldı. Şimdi bu insanların ellerinden arazileri evleri alınmak isteniyor. Bu bir gasp yasasıdır" dedi.
 
GALATASARAY VE FENERBAHÇE İÇİN DUA EDİYORUZ
 
SP Lideri Kamalak'ın gündeminde Avrupa kupalarında mücadele eden Galatasaray ve Fenerbahçe de vardı. İki takımın da çeyrek finale yükselmesinden mutluluk duyduklarını vurgulayan Kamalak, "Onları kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum. Onlara dua ediyoruz" dedi.