'İmralı'dakini de al...'

'İmralı'dakini de al...'

CHP'li İnce, "İmralı'dakini de al, yanına başkan yardımcısı yap" dedi.

CUMHURİYET Halk Partisi Grup Başkanvekili Muharrem İnce, İmralı görüşmeleriyle ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek, "Eski Demokrat Parti lideri Süleyman Soylu, partiyi kapattı, şimdi Tayyip'in yanına başkan yardımcısı oldu. Bir tane daha vardı. 'Bu memleketi soyuyorlar.'diyordu. Numan Kurtulmuş, partiyi kapadı. Gitti Erdoğan'ın yanına başkan yardımcısı oldu. Şimdi benim Erdoğan'a bir sözüm var. Bak iki tanesine partiyi kapattırdın. Yanına başkan yardımcısı yaptın. İmralı'dakini de al. Onu da yanına başkan yardımcısı yap."dedi.CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Karaman ili gezisi sırasında Yunus Emre Kültür Merkezi'nde partilileriyle bir araya geldi. Konuşmasında Türkiye'nin içindeki bulunan durumu özetleyeceğini belirten İnce, şunları söyledi:

"Başbakan ne diyor? Milletvekillerine talimat veriyor, 'susun, konuşmayın' diyor. Yahu sen İsmet Paşa'nın bıyığını konuştun, Hürrem’in kıyafetini konuştun, kaç çocuk yapacağımızı konuştun. Doğumun nasıl olacağını konuştun da, terör örgütü lideriyle ilgili niye konuşamıyorsun. Eski Demokrat Parti lideri Süleyman Soylu, partiyi kapattı. Şimdi Tayyip'in yanına başkan yardımcısı oldu. Bir tane daha vardı. 'Bu memleketi soyuyorlar' diyordu. Numan Kurtulmuş, partiyi kapadı. Gitti Erdoğan'ın yanına başkan yardımcısı oldu. Şimdi benim Erdoğan'a bir sözüm var. Bak iki tanesine partiyi kapattırdın, yanına başkan yardımcısı yaptın. İmralı'dakini de al. Onu da yanına başkan yardımcısı yap." 

"AMERİKADAN KORKTUĞU KADAR ALLAH'TAN KORKSAYDI"

Başbakan Erdoğan ve AK Parti hükümeti hakkındaki eleştirilerini sürdüren Muharrem İnce,"Bu hükümet, Amerika’dan korktuğu kadar, Allah'tan korksaydı, bu memleket, bu hale gelmezdi. Başbakan '70 sene önceki devlet belgelerini açıklarım ha' diyerek tehdit ediyor. Bizim gizlimiz saklımız yok. 70 sene öncesini geçtik, 10 sene öncesini açıkla da onu görelim."dedi. 

"ŞEREFSİZ LAFI KAYSERİ MEYDANI'NDA ASILI 

Muharrem İnce, Başbakan Erdoğan, İmralı ile yapılan pazarlığı anlatması gerektiğini söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hani sen, Kayseri meydanına gidip demiştin ya; "Terör örgütü ile görüştüğümüzü söyleyenler şerefsizdir." Şerefsiz lafı, şimdi Kayseri meydanında asılı, sahibi gitsin alsın onu. Memleketin durumu gerçekten içler acısı. Türkiye kapalı kapılar ardında ne konuşulduğunu merak ediyor. Ana muhalefete, muhalefete bilgi verilmiyor. Bunları geçtim. Kendi bakanlarına bile bilgi verilmiyor. Sizin de Ak Partili Milletvekiliniz var. Sorun bakalım ne biliyorlar. Bilmiyorlar. Bir kişi biliyor. O da, Recep Tayyip Erdoğan, diktatörümüz, padişahımız. "

ÖZERKLİK VERİLİP, BAŞKANLIĞA GEÇİLSİN

İmralı ile yapılan pazarlığın özerklik verilmesi olduğunu öne süren İnce,"Yapılan pazarlık ne biliyor musunuz. 'Ben başkan olmak istiyorum beni destekle, bende çözümü bitireyim." AK Parti ile BDP’nin anlaştığı yerler şunlar; birincisi Anayasa’dan 'Türklük' tanımı çıksın. İkincisi, yerel yönetimlere güçlendiriyoruz adı altında özerklik verilsin. Üçüncüsü, eğitim dili değişsin. Sonucunda Başkanlık sistemi gelsin. Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye kalkınacakmış, Türkiye zenginleşecekmiş, böyle bir derdi yok. Onun derdi, 'Ben ne olacağım.' O aslında korkuyor. Sürekli tedbir alması korkusundandır. Bir gün ayaklarından kaydırılıp, otobüse bindirilecek ve Yüce Divan'a götürülecek. Bunlardan hesap sormanın en kolay yolu seçimleri kazanmak olacaktır. Bunları sandığın dibinde bırakacaksınız. Zannetmeyin ki, bu Recep Tayyip Erdoğan hayatının tüm seçimlerini kazanmış ki, kazanacak."diye konuştu. 

"AMPÜLÜ SOLA ÇEVİRİN"

Konuşmasında sürekli alkış alan CHP’li İnce, "Yapacağınız bir tek şey var. Şu ampulü sola çevireceksiniz o kadar."dedi.

AK PARTİ KAYSERİ İL BAŞKANINA MADEN ARAMA RUHSATI 

AK Parti hükümetinin SEKA, PETKİM, TÜPRAŞ, ETİBANK ve SÜMERBANK'ı, limanları, sigorta şirketlerini sattığını belirten İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunlar yetmedi. Yeraltındaki madenlerimizi sattılar. 43 bin maden ruhsatı verdiler. Sadece AK Parti Kayseri İl Başkanı'na 11 Yalova ili büyüklüğünde maden arama ruhsatı verdiler. Şimdi madenler bitti. 2 hafta öncede kanun çıkardılar. Yeraltı sularını satıyorlarmış. Sayacı takacaklar, sayaç parası da vereceksiniz. Allah'ın yeraltındaki suyunu size parayla satacaklar. Hazır olun. Güneşlenme vergisi de geliyor. Hani o çatılarda Güneş enerji sistemleri var ya. Yakında onlara da sayaç takarlarsa hiç şaşırmayın."