İMRALI'DA 'GÖRÜŞ GÜNÜ'

İMRALI'DA 'GÖRÜŞ GÜNÜ'

İMRALI Adası'nda ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası çeken Abdullah Öcalan'ın kardeşi Fatma Öcalan...

İmralı Adası'nda ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası çeken Abdullah Öcalan'ın kardeşi Fatma Öcalan ve aynı cezaevinde kalan 5 mahkumdan Şeyhmus Poyraz'ın kardeşi Felek Cızlaşmak ile Cumali Karsu’nun kardeşi Pervin Oduncu, giörüşme yapmak üzere Bursa’nın Gemlik İlçesi’nden bu sabah adaya gitti.

İmralı Adası'ndaki Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde hükümlü Abdullah Öcalan’ın kardeşi Fatma Öcalan ve kendisine eşlik eden kızı Dilek Öcalan, aynı cezaevinde tutulan Şeyhmuz Poyraz'ın kardeşi Felek Cızlaşmak, Cumali Karsu'nun kızkardeşi Pervin Oduncu ile birlikte Gemlik Jandarma Komutanlığı’na geldi.

Fatma Öcalan'ın yürüme zorluğu çekmesi dikkate alınarak cezaevi minibüsü ile bulunduğu yerden alınarak işlemlerin yapılması için jandarma binasına götürdü. Jandarmadaki işlemlerin ardından Abdullah Öcalan 56 gün sonra kardeşlerinden Fatma Öcalan ile 1 saat süren açık görüşme yapacak. Abdullah Öcalan son olarak geçtiğimiz 3 Mart günü kardeşi Mehmet Öcalan ile görüşmüştü. Hükümlülerin yakınları saat 10.00'da işlemlerin tamamlanmasının ardından römorkörle adaya hareket ettiler.