İMAMDAN AKP Mitingine Davet Hutbesi

İMAMDAN AKP Mitingine Davet Hutbesi

İMAM CAMİDE AKP PROBAGANDASI YAPIYOR
 
CHP Adana Milletvekili Turgay Develi, Adana'nın Ceyhan İlçesi'ndeki bir caminin imamının, cuma hutbesinde cemaati, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 5 Ekim'de Adana'da yapacağı mitinge davet ettiğini iddia etti.
 
CHP Adana Milletvekili Turgay Develi, yazılı açıklamasında Ceyhan'ın merkez Abdulkadirağa Cami İmamı Nazmi Söğüt'ün cuma namazı hutbesinde AK Parti'nin propagandasını yaptığı öne sürdü. CHP'li Turgay Develi, şunları söyledi:

VALİNİN TALİMATI İLE YAPMIŞ
 
"İmamın, adeta siyasi propaganda yaparcasına, söz konusu siyasi partinin örgüt yöneticisi gibi hareket etmesi kabul edilebilecek gibi değil. İşin daha da vahim boyutu ise söz konusu imamın bu işi vali ve kaymakamının talimatıyla yaptığını söylemesi. Bürokrasinin siyasetin emrinde olduğunu biliyorduk da siyasetin din ve inanç üzerinde bu kadar etkisi olduğunu tahmin edemiyorduk. Vali ve kaymakam hangi görev ve yetkiyle din görevlisine bir siyasi partinin yapacağı miting için çağrıda bulunuyor, doğrusu merak ediyoruz. Sayın vali ve kaymakamın talimatı söz konusu değilse bu işgüzar imam hakkında ne gibi işlem yapacaklarını doğrusu merak ediyoruz? Eğer talimat verdiklerini kabulleniyorsa da kamuoyu önünde gerekçelerini açıklamasını bekliyoruz. İmam ise ibadetlerini yapan insanları dahi rahatsız eden bu tür davranışı nasıl sergileyebiliyor? Bu gücü ve cesareti nereden alıyor? Anlamış değiliz."
 
Başbakan Recep Tayyip, Erdoğan, 5-6 Ekim tarihlerinde Adana ve ilçeleri Kozan ile Ceyhan'da mitingler yapacak, temel atma ve toplu açılışlar gerçekleştirecek.