İmam Ordusu Geliyor

İmam Ordusu Geliyor

YANDAŞ OLSUN YETER

Son yıllarda izlediği ayrıştırıcı politikalar yüzünden büyük bir düşüşe geçen AKP probaganda da sınır tanımıyor. Gezi olaylarının ardından yükselen muhalefetin önüne geçmek için halkın din duygularını istismar etme konusunda yeni yöntemler arayan AKP'nin son buluşu parmak ıssırtacak cinsten.  Yalanlarına ortak olmayan din görevlilerini sürgün eden AKP iktidarı, kendisine ‘halka camilerde probagandasını yapacak’ imam ordusu kuruyor. 3 bin yeni imam alacak olan Diyanet, KPSS’deki 70 puan barajını 40’a indirdi. 

70 PUANLIK BİLGİYE İHTİYAÇ YOK

Haziran Direnişçilerinin İstanbul Dolmabahçe Camisi’nde ‘içki içtikleri’ yalanını 18 haftadır belgeleyemeyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan;  “Ben din adamıyım yalan söyleyemem. İçki içmediler” diyen Bezmiâlem Valide Sultan Camisi Müezzini Fuat Yıldırım’ı Başakşehir’e bağlı Kayabaşı Köyü’ne sürdü. Hızını alamayan Erdoğan Hükümeti; Dolmabahçe Camisi imamı Halil Necipoğlu’nu Zeytinburnu’na, Beyoğlu Müftüsü Recai Albayrak’ı ise Karadeniz Ereğli’ye sürgün etti. 
Muhalif isimleri ayıklayan AKP, yeni kadroları ‘yandaş ve cahil’ imamlarla doldurmak için harekete geçti. Başbakan Erdoğan'ın dün gerçekleştirdiği Adana Mitingine, bir imamın cami de vatandaşı hutbe ile davet ettiği ortaya çıkmıştı.


FOTOĞRAFA TIKLAYINIZ
                                                                                                                               

 
40 PUAN AL, İMAM OL
 
Diyanet İşleri Başkanlığı, kadrosuna alacağı 500 kuran kursu öğreticisi, 3 bin imam hatip ve 250 müezzin kayyım için; KPSS’den 40 puan almalarını yeterli gördü. Kamu kuruluşlarında çalışabilmek için en az 70 puan almış olmak gerekirken, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın KPSS puanını 40’a düşürmesi şaşkınlık yarattı. 
 
‘SEVİYEYİ DÜŞÜRECEKLER’
 
Duyuruyla ilgili görüşlerini Yurt okurlarıyla paylaşan CHP’nin müftü kökenli İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, şunları söyledi: “Kadro açığının 3 katını sözlüye çağıracaklar. KPSS’den 42 alan torpili olan kişiyle, KPSS’den 50 alıp torpili olmayan kişi arasından torpilli olan seçilecek. Din görevlisi gibi bir görevde seviyenin düşürülmesinin önü açılıyor. Doğru bulmuyoruz. Önerge verebiliriz.” 
 
BİN 500 LİRA MAAŞ
 
Diyanet’in 150 bin kişilik kadrosunun yüzde 90'ını imam ve müezzinler oluşturuyor. Göreve yeni başlayan bir imamın maaşı bin 400 - bin 450 lira arasında değişiyor. Daha sonra kıdeme göreve maaşlarda artışlar yapılıyor.