İMAM HATİP LİSESİNDE DÜŞEN ASANSÖRDE SUÇ ÖĞRENCİLERE KALDI

İMAM HATİP LİSESİNDE DÜŞEN ASANSÖRDE SUÇ ÖĞRENCİLERE KALDI

Asansör 3 kişi fazla binilince çakılan asansör modeliymiş.

SAKARYA'nın Geyve İlçesi'nde yeni açılan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde, 3'üncü kattan zemin kata düşen asansörde bulunan 7 öğrenci yaralandı. Öğrenciler kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alınırken, okul bugün için tatil edildi. İlk alınan bilgiler ise asansöre 7 kişi binen öğrenciler suçlu bulundu. Asansörün 4 kişilik olduğu ve öğrencilerin binmesine yasaklandığı gelen bilgiler arasında.

4 KİŞİLİK ASANSÖRE 7 KİŞİ BİNDİ BU YÜZDEN KOPTU İDDİASI

Olay, saat 12.30 sıralarında, bu yıl eğitim- öğretime açılan 3 katlı Geyve Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde meydana geldi. 3'üncü kattaki sınıflarda bulunan öğrenciler, zemin kata inmek için asansörü çağırdı. Gelen asansöre 7 öğrenci bindi. Ancak asansör, kapısı kapandıktan sonra birden bire 3'üncü kattan zemin kata çakıldı. Asansörde bulunan öğrenciler Yavuz Eker, Miraç Demir, Sezgin Koç, Tarım Çam, Oğuzhan Karaman, Hüseyin Özçelik ve Enes Gül yaralandı.
Yaralı öğrenciler ihbar üzerine gelen 112 Acil Servis ekibindekilerin ilk müdahalelerinin ardından, ambulanslarla Geyve Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Öğrencilerden durumları daha ağır olan 5'i, daha sonra Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Olay sırasında büyük paniğin yaşandığı okulda eğitime bugün için ara verildi, tüm öğrenciler evlerine gönderildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

53444_40270_18112014151815_4.jpg

ASANSÖR SADECE ÖĞRETMENLER İÇİN YAPILMIŞ

Sakarya'nın Geyve İlçesi'ndeki Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde 7 öğrencinin yaralandığı kazayla ilgili Geyve Cumhuriyet Savcılığı'nın başlattığı soruşturma sürerken, sadece öğretmenlerin kullanımına tahsis edilen 4 kişillik asansöre 7 öğrencinin izinsiz olarak bindiği ortaya çıktı.

Yaralılar olay yerine gelen Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesi ile kurtarılırken, kurtarma çalışmalarını okulda bulunan bir öğencinin velisi cep telefonu ile görüntüledi.

53444_40270_18112014151815_8.jpg

3 KİŞİ FAZLA BİNİNCE ÇAKILAN ASANSÖR 

Olaydan sonra Adapazarı'na Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen yaralılarla birlikte hastaneye gelen öğrencilerden biri, "Asansöre öğrencilerin binmesi yasak. Ancak 7 arkadaşımız binince asansör yere çakıldı" dedi.

Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık da asansör kazasıyla ilgili soruşturmanın sürdüğünü söylemekle yetindi.

53444_40270_18112014151815_13.jpg

SORUŞTURMA TALİMATI

Bu arada Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın, Geyve Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde meydana gelen asansör kazasıyla ilgili idari soruşturma talimatı verdiği öğrenildi. 

Bakan Avcı'nın, Okul Müdürü Mehmet Doğan'ı telefonla arayıp, kazayla ilgili bilgi aldığı kaydedildi.

Kaynak:Haber Kaynağı