İlkokullarda bu çağrı dağıtılıyor: Cennet için çocuklarınızı...

İlkokullarda bu çağrı dağıtılıyor: Cennet için çocuklarınızı...

İlkokullarda bu çağrı dağıtılıyor: Cennet için çocuklarınızı İmam Hatip’e gönderin





İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İzmit Müftülüğü ve Evliya Çelebi Anadolu İmam Hatip Lisesi işbirliği ile Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde, tüm ortaokullarda “cennet için imam hatiplere gelin” çağrısı dağıtılıyor.

AKP’nin 4+4+4 eğitim sistemini uygulamaya koymasının ardından okullardaki gerici uygulamalar artarak sürüyor.

İzmit’te İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de desteğiyle tüm 4.sınıf ve ortaokul 8.sınıf öğrencileri arasında “21 Ayet-20 Hadis Ezberleme Yarışması” yapılıyor.

Bu çerçevede okullarda dağıtılan kitapçıkta ise inanılmaz ifadeler yer alıyor. Eğitim Sen tarafından soL’a gönderilen açıklamada, kitapçıkta yer alan bölümlere yer verildi.

“Neden İmam-Hatip Liseleri’ni tercih etmeliyiz”


Kitapçığın “Neden İmam-Hatip Liseleri’ni tercih etmeliyiz” başlıklı bölümünde çocukların cennet için imam hatip liselerine gönderilmesi çağrısı yer alıyor.

İlgili bölümde, önder ve lider İmam-Hatip Neslinin hedefinin; cennet kazanmak, bilgili, kültürlü, güzel ahlaklı insan olmak ve güzel bir
üniversite kazanmak olduğu ifade ediliyor. Velilere, çocuklarınızın hedefinin cennet olmasını istiyorsanız imam hatipleri seçin çağrısı yapılıyor.

“Bu okullar Başbakan’ı yetiştirdi”
Kitapçıkta yer alan ‘Bu Okullar Güzel İnsanlar Yetiştirdi’ bölümünde; başbakan, diyanet işleri başkanı, Kocaeli Büyükşehir Belediye başkanına yer verilmesi de dikkat çekti.

“İmam Hatip Ortaokulu’nu seçin”


‘İmam Hatip Ortaokulları Açıldı’ bölümünde ise, çocuklarımız, “İmam Hatip Ortaokulunu bitirdiğinde Kur’an-ı Kerim’i öğrenecek, Anadolu, Fen Lisesi veya Öğretmen Lisesine gidebilecek, Peygamberin hayatını öğrenebilecek… Kaliteli bir eğitim için tercihiniz İmam Hatipten yana olsun” gibi ifadelere yer verildi.

“Cehennem tehdidi”

Kitapçık boyunca ailelere, öğrencilere, imam hatip okullarını seçmeleri için çağrı yapılırken, aksi durum için tehditten de geri durulmadı.
“Anneler Babalar Dikkat! vurgusunun altında, uyarılara uymayan için ayetli bir tehdit bulunuyor: “Ey Müminler! Yakıtı İnsanlar ve Taşlar Olan Cehennem Ateşinden Kendinizi ve Ailenizi Koruyunuz…(Tahrim Suresi-6.Ayet) 

Allah sevdiği kimseleri bu okullara göndermiştir…
‘İmam Hatip Okulları İçin Ne Dediler’ bölümünde yer alan skandal ifadelerde ise şöyle:



“…Çocukları, kutsalsız bir hayata mahkûm etme hakkına kimse sahip değildir. İmam-Hatipliler Rabbine kulluk içinde büyür. Anne ve babaların çocuklarını dindar ve bilgili bireyler olarak yetiştirme niyet ve arzuları, bu okullara olan ilginin daima en üst seviyede tezahür etmesini sağlamıştır.”

“…Allah sevdiği kimseleri bu okullara göndermiştir. Benim dinimi öğrensinler ve kullarıma öğretsinler diye…

Karma eğitim kötüymüş...


Karma eğitimin kötülendiği bölümde ise öğrencilerin imam hatip okullarına gönderilmesi istenirken, bilim dışı iddialara yer verildi:


'Niçin Kız İHL?’ bölümünde: “…Karma ve tek cinsiyetli eğitim veren okullarda öğrenci başarıları karşılaştırıldı… Çalışma sonucunda kız ve erkeklerin ayrı olarak eğitim gördüğü okullar karma okullara göre 0/0 15 ile 0/0 22 arasında daha fazla başarı göstermiş. Aynı zamanda tek cinsiyetli eğitim veren okullarda öğrencilerin daha terbiyeli, öğrenmeden daha çok zevk alan ve müfredata daha ilgili oldukları saptanmıştır.”

Yarışma teması 41 rahmet damlası

Bu ifadelerin yer aldığı kitapçığın tanıtımını yaptığı yarışma “41 Rahmet Damlası” teması ile yapılıyor.

Yarışmada bunca vaat bir de hediyelerle süsleniyor: 


Birincilere: 2 umre +hediye paketi(Öğr.+veli), İkincilere: Laptop+ hediye paketi, Üçüncülere: Tablet bilgisayar + hediye paketi, Dördüncülere: Bisiklet + hediye paketi, Beşincilere: Çeyrek altın + hediye paketi, ayrıca her iki kategoride de 6. dan 50.ye kadar olanlara 100 TL + hediye paketi verilmesi planlanmıştır.

Yarışmaya katılmak için İzmit İlçesindeki tüm ilkokul 4.sınıf öğrencileri ile Ortaokul 8.sınıf öğrencileri kendi okullarına başvuracaklar. Okullara gönderilen Ayet ve Hadislerden okullardaki seçici kurul tarafından Ayet ve Hadisleri ezberleyen ve 12 Nisan Cuma günü saat:10.00 da okullarda yapılacak yazılı sınavda başarılı olanlar İzmit müftülüğünün 18.04.2013 Perşembe günü saat:13.00-16.00 saatleri arası Yahya Kaptan Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonunda yapacağı Kutlu Doğum programında ödüllerini alacaklar. 

Din derslerini seç sınıfta kalma


Kitapçık adeta baştan sona skandallarla doluyken, kitapçıkta din derslerinde kalma olmadığı müjde olarak öğrenci ve velilere bildiriliyor. “Çocuğunuza iyi bir gelecek için; 5.ve 9.sınıflarda: Kur’an-ı Kerim, HZ Muhammed’in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerini seçmeli dersler olarak seçin” ifadelerinin bulunduğu bölümde bu derslerden sınıfta kalmanın olmadığı belirtilmektedir.

"Siz laik devletin temsilcisi misiniz yoksa müftü müsünüz?"


Konuya ilişkin açıklama yapan Eğitim Sen Kocaeli Şube Başkanı Veysel Kaplan, şöyle konuştu: 


Öteden beri eğitim sistemini kendi siyasal ve ideolojik hedefleri doğrultusunda değiştirenler, eğitim alanında yarattıkları karmaşa ile velilerde, öğrencilerimizde geleceğe dair umutsuzluk ve çaresizlik psikolojisi oluşturanlar şimdi de oluşturdukları bu çaresizlik psikolojisinden yararlanarak onları teslim almaya çalışmaktadırlar.

İlkokul-ortaokul ve liselerde eğitimin çökmesine, enkaza haline gelmesine neden olanlar, kendi yaratıkları sonuçlar üzerinden, velilere: “Çocuklarınıza iyi bir gelecek istiyorsanız, onları imam hatiplere yollayın.”diyorlar. 

İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ve Kaymakamlığa siz laik devletin temsilcisi misiniz yoksa müftü müsünüz? İmam mısınız? Demek isterdik. Fakat demeyeceğiz. Sağlık bakanlığının anne sütü bankası kurulması konusunda tıbbın ve bilimin gereklerine değil diyanetin itirazına göre hareket ettiği bir ülke de İlçe Milli Eğitim müdürlüğünün müftü olmasa da müftülükten gelen bir talebe hayır diyemeyeceğini biliyoruz.