İLKOKUL ÇOCUKLARINA BU KİTAPLA ARAPÇA ÖĞRETECEKLER

İLKOKUL ÇOCUKLARINA BU KİTAPLA ARAPÇA ÖĞRETECEKLER

Öğrencilere, camiye gitmeyi özendiren şiirler, Allah’ı seviyorum şarkıları, ayet ve hadisler eşliğinde Arapça eğitimi veriliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) bu yıl ilkokul ve ortaokul müfredatına eklediği Arapça dersinde kullanılacak olan ders kitapları hazır.

Öğrenciler; "5 vakit namaz", "İslam benim dinimdir", "Ben Müslümanım", Allah'ı Seviyorum konularıyla Arapça öğrenecek.

ARAPÇA KADEMELİ OLARAK YAYGINLAŞTIRILACAK

Aydınlık Gazetesi’nden Özlem Konur Usta’nın haberine göre; bu eğitim öğretim yılında müfredata eklenen seçmeli Arapça dersi, 2'nci ve 5'inci sınıflarda başladı.

Arapça eğitimi gelecek yıldan itibaren 2'nci sınıftan 8'inci sınıfa kadar kademeli olarak yaygınlaştırılacak. Arapça eğitiminin ders içeriği Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından belirlenendi. 2'nci ve 5'inci sınıflar için hazırlanan ders kitaplarında kadınlar ve kız çocukları evde, okulda yaşamın her alanında türbanla resmediliyor.

Tahtanın önünde ders anlatan öğretmenin başından ayaklarına kadar örtündüğü görülüyor.

Aile içinde kadının yeri evi. Anne ve kızı evde bulaşık yıkarken baba ve oğlu pazarda alışveriş yapıyor.

2’nci sınıf ders kitabında harfler öğretilirken 5’inci sınıf ders kitabında işin içine değerler eğitimi de giriyor.

AYETLER VE HADİSLERLE ARAPÇA EĞİTİMİ

5'inci sınıf Arapça ders kitabında Değerler Eğitimi Ünitesi’nde "Allah'ı seviyorum", "İslam benim dinimdir", "İslamın erdemleri", "İslam uğruna", "İslami ahlak", "Kılavuz Kuranı Kerim", "Ben Müslümanım", "5 vakit namaz" konuları işleniyor.

Öğrencilere, camiye gitmeyi özendiren şiirler, Allah’ı seviyorum şarkıları, ayet ve hadisler eşliğinde Arapça eğitimi veriliyor. 5’inci sınıf kitabında “ben”, “o”, “benim”, “onun” zamirleri öğrencilere; "Benim dinim İslam", "Onun dini İslam", "Ben bir Müslümanım", "O bir Müslüman" zamir çekimleriyle öğretiliyor.

SEÇMELİ DERS AMA…

Arapça dersi, 2’nci sınıftan 8’inci sınıfa kadar seçmeli ders olarak müfredata eklendi. Ancak ilkokulda seçmeli ders seçeneği yok. Bazı okullarda satranç dersi verilse de çoğu okulda bu ders talep olmadığı ya da öğretmen yokluğu nedeniyle verilmiyor.

ARAPÇA HAZIRLIK SINIFLARI

MEB’in üzerinde çalıştığı yabancı dil eğitimi programına göre öğrenciler, 5’inci sınıfta yalnızca dil eğitimi alacak. Ortaokula geçişte hazırlık sınıfı olarak adlandırılan uygulamada öğrencilere İngilizce, Fransızca, Almanca, Arapça dillerinden biri öğretilecek. 2’nci sınıftan itibaren verilen seçmeli Arapça dersiyle 5’nci sınıftaki yabancı dil programının birbiriyle uyumlu hale getirilmesi düşünülüyor.

İşte kitaptaki o bölümler:

"Ben bir Müslümanım"

"Onun dini İslam’dır"

"O bir Müslüman"

"Kılavuz Kuranı Kerim"

Kaynak:Haber Kaynağı