İlker Başbuğ'un avukatından ilk açıklama

İlker Başbuğ'un avukatından ilk açıklama

İlker Başbuğ'un avukatı tahliye kararının ardından adliye önünde basın mensuplarına açıklama yaptı.

 

 

 

Avukat Sezer açıklamasında, "İçerideki son masum insan dışarı çıkana kadar tebrikleri kabul etmeyeceğim. 26 aydır süren bir hukuksuzluk dün AYM'nin kararı ile tespit edildi. Bugün de İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi kararı ile şu an için ortadan kaldırıldı. Bu karar çok önemli dün AYM kararı için de bunu söylemiştik. Maalesef İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin yarattığı hukuksuzluğu ancak bu şekilde ortadan kaldırabildik. Hukuk adına bir nebze mutluyum" dedi. 

"BEN TSK'YA KOMUTANLIK YAPMIŞ, NORMAL GÖREV SÜRESİNDE EMEKLİ OLMUŞ BİR İNSANIN BU ŞEKİLDE MAĞDUR EDİLEBİLECEĞİNİ HAYATIM BOYUNCA TAHMİN ETMEZDİM"

Cezaevinde çok daha ciddi sağlık sorunları ile mağdur olan insanların bulunduğunu ifade eden avukat Sezer, "Bu mahkeme kararlarıyla mağdur edilmiş insanlar var. Ümit ediyoruz tez zamanda onların dosyaları da bu şekilde önce özgürlükleri iade edilmek suretiyle sonra da haklarında beraat kararı verilmek sureti ile çözülür. Ben TSK'ya komutanlık yapmış, normal görev süresinde emekli olmuş bir insanın bu şekilde mağdur edilebileceğini hayatım boyunca tahmin etmezdim. Sanıyorum bu konuda da yalnız değilim. Ancak birileri çıktı asılsız gerçeksiz düzmece delillerle mağduriyetler yarattılar" ifadelerini kullandı.

"MAHKEME ÇIKIŞINDA NE SÖYLEDİYSE CEZAEVİNDEN ÇIKIŞINDA DA BİRŞEYLER SÖYLEYECEĞİNİ TAHMİN EDİYORUM"

Avukat Sezer şu ifadelere yer verdi, "Bu ülkeye acı çektirdiler. Bugün için bir nebze daha olsun buna son verdik. Ben bu kararı emsal bir karar olmasını ve benzer bir şekilde mağdur edilmiş insanların da bir an önce özgürlüğe kavuşmasını temenni ediyorum. Biraz önce AYM'nin verdiği kararın gerekçeli kısmına da ulaştım. .... ilk günden beri savcı beyin önüne çıktığımız günden beri söylediğimiz yüce divana ilişkin konumun da hukuken ciddi dikkate alınması gereken bir itiraz noktası olduğu 26 ay sonra ortaya kondu. Keşke ülkemizdeki hukuk mekanizması bunu daha önce çözebilecek enstrümanları bize sunsaydı. Ama kimse hukuku bu denli çiğneyebilecek mahkemeler düşünmemişti herhalde. Ben dün ortadan kaldırılan ÖYM'lerle mağdur edilmiş insanlara özgürlüklerinin iade edilmesini talep ediyorum. AYM'nin kararını görmedim. 3 saat sonra cezaevinden çıkacak. Mahkeme çıkışında ne söylediyse cezaevinden çıkışında da birşeyler söyleyeceğini tahmin ediyorum" 

Avukat İlkay Sezer tahliye haberini ayrıca ilk olarak İlker Başbuğ'un eşine telefonla verdiğini ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı