İLKER BAŞBUĞ ERDOĞAN'I SUÇLADI

İLKER BAŞBUĞ ERDOĞAN'I SUÇLADI

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ Genelkurmay'a ait devlet sırlarının bulunduğu "Kozmik odayı" kötü niyet var dememize rağmen Erdoğan açtırttı dedi.

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Kozmik Oda soruşturması sırasında Başbakan Tayyip Erdoğan’a, Arınç’a suikast iddiasındaki tutarsızlıkları anlattıklarını ve “Soruşturmacıların niyeti kötü” dediğini, Başbakan'ın ise mahkeme kararına uyulmasını istediğini ve aynı gece arama başladığını" söyledi.Başbuğ Hürriyet'ten Deniz Zeyrek'e ile yaptığı söyleşide şunları anlatıyor

MİT TIRLARINDA DEVLET SIRRI DİYE ORTALIĞI AYAĞA KALDIRAN ERDOĞAN KOZMİK ODAYI AÇIN DEMİŞ

KOZMİK Oda ve Arınç’a suikast olarak bilinen soruşturmanın takipsizlik kararıyla kapatılması, o günlerde yaşananları gün yüzüne çıkardı. Konuşmak için soruşturmanın tamamlanmasını bekleyen dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’a “Soruşturmacıların niyeti kötü” dediğini anlattı. Kendilerinin bunu kanıtlayan verileri siyasetçilerle paylaştığını anımsatan Başbuğ, niyetin TSK’yı faili meçhul cinayetlerle ilişkilendirecek deliller bulmak olduğunu ifade etti. 

İstanbul’da görüştüğümüz Başbuğ, 61 sayfalık takipsizlik kararı ile soruşturma sürecinde aldığı notları okuyarak hazırlanmıştı. Görüşmeye basında çıkan haberlerle Kozmik Oda soruşturmasındaki kritik gelişmeler arasındaki paralelliğe dikkat çekerek başladı:

TESADÜF MÜ

“20 Ocak 2010’da, yani Seferberlik Tetkik Kurulu’nda aramanın bittiği gün, Taraf Gazetesi Balyoz ile ilgili o ünlü haberini yaptı.
25 Şubat 2013 günü savcılık Seferberlik Tetkik Kurulu’nda kasaya konulan imajı istedi. Aynı gün Taraf Gazetesi 2010’da Arınç’a suikast iddiasının ardından Cumhurbaşkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantımızı haber yaptı. 
14 Eylül 2013 günü Zaman’da ‘Kozmik oda soruşturması derinleştiriliyor’ haberi çıktı, 19 Eylül 2013’te ikinci bir arama tesadüf mü?”

DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak:Haber Kaynağı