İLK FİNALİST BELLİ OLUYOR

İLK FİNALİST BELLİ OLUYOR

2014 Dünya Kupası'nın ilk finalisti bu gece oynanacak Brezilya-Almanya maçıyla belli oluyor. Neymar ve David Luiz'den yoksun ev sahibi Brezilya Almanya'yla Dünya Kupaları'nda ikinci kez karşı karşıya gelecek.

2014 Dünya Kupası yarı final maçının ilki  Mineirao Stadı'nda bu gece TSİ 23:00'de oynanacak. İlk finalistin belli olacağı maç TRT1'den canlı yayınlanacak. Ev sahibi Brezilya, turnuvayı sakatlanarak kapatan oyuncusu Neymar ve kart cezalısı David Luiz'in yokluğunda Almanya'ya karşı final mücadelesi verecek. Almanya'da bir önceki maçtan sarı kartı bulunan Lahm, Schweinsteiger, Khedira ve Höwedes ise sarı kart görmeleri durumunda olası finalde yer alamayacaklar.
ARALARINDAKİ MAÇLARDA BREZİLYA ÜSTÜNLÜĞÜ
Bugüne kadar aralarında oynadıkları 21 maçın 5'i beraberlikle biterken, 12 maç Brezilya,  4 maç Almanya'nın galibiyetiyle sonuçlandı.İki takım arasında son oynanan 2011'deki dostluk maçı Almanlar'ın 3-2'lik üstünlüğüyle bitmişti. 2005'de oynanan Konfederasyon Kupası yarı finalindeyse aynı skorla Brezilya kazanan taraf olmuştu. İki ülke takımları arasında en farklı galibiyetin olduğu 1999 yılındaki maçı Brezilya 4-0 galip gelmiş, son iki golü eski Fenerbahçeli futbolcu  Alex De Souza kaydetmişti.
DÜNYA KUPALARINDA İKİNCİ RANDEVU
Dünya Kupalarında en fazla karşılaşmaya çıkan iki takım kupalarda sadece bir kez, 2002 yılında karşı karşıya geldiler. 2002'deki finalde 2-0'lık galibiyetle kupayı kazanan taraf Brezilya  olmuştu. 5 Dünya Kupası şampiyonu Brezilya karşısında final mücadelesi verecek 3 Dünya Kupası sahibi Almanya en son 1990 yılında kupayı kaldırma başarısını göstermişti. 
KLOSE EN GOLCÜ OLMA YOLUNDA
Turnuvalarda üstüste 4 kez yarı finale çıkan tek ülke olma başarısını yakalayan Almanya'nın  36 yaşındaki futbolcusu Klose Dünya Kupaları'nın gelmiş geçmiş en çok gol atan futbolcusu olmak için bir gole ihtiyacı var, Klose 15 golle en golcü futbolcu ünvanını Brezilyalı Ronaldo'yla paylaşıyor. 
BAHİSLERDE ALMANYA BİR ADIM ÖNDE
İddaa bahislerinde tek maç olarak oynanabilecek karşılaşma için Brezilya galibiyetine 2.35, beraberliğe 3.10 oran verilirken Almanya galibiyeti için oran 2.10 olarak görünüyor.
RAKİP HOLLANDA veya ARJANTİN
Ev sahibi Brezilya ile Almanya arasında oynanacak yarı final maçının kazananı, yarın oynanacak bir diğer yarı final mücadelesi olan Hollanda-Arjantin maçının galibiyle finalde karşılaşacak.

 

Kaynak:Haber Kaynağı