İleri Demokrasi Sadece Melih Gökçek ve Adnan Oktar'a Var!

İleri Demokrasi Sadece Melih Gökçek ve Adnan Oktar'a Var!

Kollektif Net de yayınlanan bu habere göre, özgür düşünceye getirilen yasak şirazesinden çıkmış durumda.

Kollektif Net de yayınlanan bu habere göre, özgür düşünceye getirilen yasak şirazesinden çıkmış durumda.

Eskişehir Kolektif üyesi, Anadolu Üniversitesi öğrencisi Gujan Ceyhan, blog sitesinde Adnan Oktar ve yandaşı Ali Emre Bukağılı’yı ekşi sözlük yazarlarına açtıkları davayı eleştiren bir yazısından dolayı Üsküdar 4. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından 6.000 TL cezaya çarptırıldı 
 
 
Eskişehir Kolektif üyesi, Anadolu Üniversitesi öğrencisi Gujan Ceyhan, blog sitesinde Adnan Oktar ve yandaşı Ali Emre Bukağılı’yı ekşi sözlük yazarlarına açtıkları davayı eleştiren bir yazısından dolayı Üsküdar 4. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından 6.000 TL cezaya çarptırıldı. 
 
Gujan’ın daha önceden Facebook sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı birçok yazı ve habere suç duyurusunda bulunan Ali Emre Bukağılı son olarak da Gujan’a ait blog sitesinde “Ekşi sözlük ve ifade özgürlüğü” adlı yazısına şahsa hakaretten suç duyurusunda bulundu. Ali Emre Bukağılı, Gujan’ın hiçbir yazısında bulunmayan küfürleri suç duyurusuna eklemiş ve hatta “Türklüğe, cumhuriyet ve organlarına, dini değerlere hakaret ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek” suçlamalarını (artık hukuk nezdinde hangisi tutarsa) yöneltmişti. Blogunda “Bir insan ne kadar aciz olabilir ki Adnan Oktar gibi bir adama yalakalık yapabilir?” diyen Gujan; ironik bir şekilde ifade özgürlüğü yazısında geçen “yalaka” kelimesinden dolayı 6.000 TL ceza aldı. Temyiz için Yargıtay'a başvuruldu. 
 
Ali Emre Bukağılı kimdir: 
Evrim karşıtı safsataların savunucusu Adnan Oktar’a yakınlığı ile bilinen Ali Emre Bukağılı; Richard Dawkins’in kitabını çeviren yayın evine, Ekşi sözlük yazarlarına, Nedim Gürsel’e, Fazıl Say’a ve sosyal medya üzerinden yüzlerce insana karşı bulunduğu suç duyurularıyla tanınıyor. Lafın özü ‘’ hukuk mücahidi’’ Ali Emre Bukağılı avukatları aracılığıyla özgür düşünceye savaş açmış durumda. Yöntemleri icabı hukuk yoluyla kendileri gibi düşünmeyen herkesi sindirmeye çalışıyorlar. “Benim rahatsız olduğum bir kitabın bir başkasının ihtiyacı olması mümkün değil.” sözleri de Bukağılı’nın gerici zihniyetini apaçık ortaya koyuyor.