İlçe Milli Eğitim Müdürü’ne cinsel taciz davası

İlçe Milli Eğitim Müdürü’ne cinsel taciz davası

Tacize uğradığı iddia edilen kadın çalışanın avukatı : Asıl önemli olan müdürün hala görevde bulunmasıdır. Tanıkların tanıklık yapmalarını etkilemektedir.

İstanbul'da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli memurlar J. Y ile Ç.A’yı taciz ettiği iddiasıyla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ş. Ç.’ nin yargılanmasına devam edildi. Dava kapsamında bir süre tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan müdür Ş. Ç. , bugünkü duruşmaya katıldı. Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda İstanbul 50. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya mağdurlardan Ç.A katılırken, J. Y katılmadı. 

MÜDÜR: BANA DÜŞMAN KESİLDİLER

Davada ifade veren Şeref Çalışır, hakkındaki taciz suçlamalarını kabul etmedi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atandıktan sonra bazı çalışanların haksız yere aldıkları ücretleri kestiğini belirten müdür Çalışır, “Ücret alımını durdurduğum için bana düşman kesildiler. Bu olayları varmış gibi organize eden kişi T. Y. isimli hizmet görevlisidir. İddianamede belirtilen eylemler doğru değildir. Ben mağdurlara yönelik cinsel içerikli söz söyleme, öpücük atma veya elleme gibi bir eylemim yoktur." dedi.

MÜŞTEKİ Ç.A: TACİZ ETTİ, ŞİKAYETÇİYİM

Daha sonra Ç. A. mağdur sıfatıyla ifade verdi. Evrak imzalatmak için müdür Çalışır’ın odasına girdiğini belirten Ç.A., “Evrak imzalatırken tatlı kız deyip elimi tutmaya çalıştı. Eliyle arkadan belimi kavradı. Ben elini sert bir şekilde ittim. Bu olaydan daha sonra birgün odasına girdiğimde eliyle popoma vurdu."şeklinde ifade verdi. Yaklaşık 7 ay tacize uğradığını belirten Ç.A, şikayetçi olduğunu belirtti. Mağdur Ç. A, ifade verirken zaman zaman gözyaşlarını tutamadı. Mağdurun savunmasının ardından avukatı Metin İriz, Çapa Tıp Fakültesi tarafından müvekkilinin muayene edildiğini belirtti. Avukat İriz, hastanenin hazırladığı raporda, “Müvekkilimde saptanan belirtilerin, cinsel saldırı öyküsü ile uyumlu olduğunun’ belirtildiğini vurguladı. Avukat raporu mahkemeye sundu. 

MAHKEME ADLİ TIP’TAN RAPOR İSTEDİ

Mağdurları dinleyen mahkeme, ara karar alarak mağdurlar J. Y ile Ç.A’nın dava konusu olay nedeniyle ruh sağlığının bozulup bozulmadığı hususunda Adli Tıp Kurumu’ndan rapor alınmasına hükmetti. 

"MÜDÜR HALA GÖREVDE, TANIKLARI ETKİLEMEKTEDİR"

Müşteki Ç. A.'nın avukatı Metin İriz, davanın ardından açıklama yaptı. Avukat İriz, “Çapa Adli Tıp Anabilim Dalı'ndan aldığımız raporda müvekkilime depresyon teşhisi konulmuştu. Bunu mahkemeye sunduk. Mahkeme müvekkilimi ve diğer mağduru da Adli Tıp Kurumu'na gönderdi. Bu şekilde dosyanın ağır ceza mahkemesine gitme durumu var. Ancak burada asıl önemli olan müdürün hala görevde bulunması tanıkların tanıklık yapmalarını etkilemektedir. Mahkemeden sanığın tutuklanmasını talep ettik ama bu talep reddedildi. Buna itiraz edeceğizödiye konuştu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede cinsel tacizle suçlanan Ş. Ç.’ nin 21 yıla kadar hapsini isteniyor.

MÜŞTEKİ J.Y: Ç.A DURUMU ABARTTI, MÜDÜR BANA KÖTÜ DAVRANMADI

Davanın müştekisi J. Y ise, müdür Ş. Ç'nin kendisine taciz etmediğini belirtti. Müşteki J.Y " Diğer müşteki Ç.A, müdürün kendisini taciz ettiğini söyledi. Önce kendisine yardım ettim ancak durumunu çok abarttı. Bakanlığa dilekçe yazdı. Müfettişler geldi. Müfettişlere, Ç.A.'nın durumunu çok abarttığını söyledim. Ben tanık konumundayken nasıl olduğunu anlamadığım bir şekilde mağdur durumuna düştüm. Müdür bey bana çok yardımcı oldu. Bana asla kötü davranmadı. Diğer mağdur hanıma nasıl davrandığını bilemem, benim bildiğim bana karşı iyi davrandığıdır. "diye ifade verdi.