İlçe başkanı mahkum oldu... AKP’ye sahte üye cezası

İlçe başkanı mahkum oldu... AKP’ye sahte üye cezası

Onbinlerce CHP’liyi, bunların yanı sıra MHP’liyi, SP’liyi bile partiye sahte üye yaptığı ortaya çıkan AKP ilk cezayı aldı. AKP İlçe Başkanı sahte üye yapmaktan 1 yıl 3 ay hapse mahkum edildi

Onbinlerce CHP’liyi, bunların yanı sıra MHP’liyi, SP’liyi hatta PKK yanlılarını bile partiye sahte üye yaptığı ortaya çıkan AKP ilk cezayı aldı. AKP Kayseri Kocasinan İlçe Başkanı sahte üye yapmaktan 1 yıl 3 ay hapse mahkum edildi.

AKP’ye üye yapıldığının Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yazısıyla ortaya çıkmasının ardından CHP Kayseri İl Yönetim Kurulu Üyesi Nuran Çetin ve İl Disiplin Kurulu Başkanı Yılmaz Karaca’nın aralarında bulunduğu 72 CHP’linin suç duyurusu üzerine açılan dava sonuçlandı. 

Kayseri 6. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki görülen davanın dün yapılan son duruşmasında konuşan Karaca, AKP Kocasinan İlçe Başkanlığı’nın kendisini sahte üye göstermesi nedeniyle parti camiası içinde alay konusu olduğunu ve onurunun zedelendiğini belirterek, “Zedelenen onurumun hesabını soruyorum. Bildiğim kadarıyla CHP'nin Kayseri'de 1200 üyesi AK Parti üyesi gibi gösterilmiş. Polis ve öğretmen gibi devlet memurları da bu şekilde istekleri dışında yazılmış. Ama, korkudan ortaya çıkamıyorlar. Bu dava aslında sahtecilikten açılmalıydı" dedi.

Çetin'in avukatı Yalçın Azgıt, AKP Kocasinan İlçe Başkanı Hüseyin Cahit Özden'in suçunun sabit olduğuna dikkat çekerek, sanığın sadece Siyasi Partiler Yasası’na muhalefetten değil, evraktan sahtecilik suçundan da yargılanması gerektiğini söyledi. Azgıt, bu amaçla suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

AKP’ye üye yapılan diğer CHP’liler ise bilgilerinin dışında üye yapıldıklarını belirterek, özel bilgilerinin yasalara aykırı bir biçimde ele geçirildiğini, bunun da araştırılmasını istediklerini belirtti.

Mahkeme, sanık vekilinin savunmasını da aldıktan sonra AKP Kocasinan İlçe Başkanı Özden’i 1 yıl 3 ay hahis cezasına çarptırdı. Mahkeme, Özden’in ilk cezasının olması nedeniyle hükmün uygulanmasını ertelerken, kararın temyiz yolunu da kapattı.