İl ve İlçelerde Olaylar Tırmanıyor

İl ve İlçelerde Olaylar Tırmanıyor

 Gezi eylemleri bu akşam da Taksim çevresi ve Türkiye genelinde devam ediyor...

Güncelleme: 22.30

Gazi halkı, otobanı trafiğe kapattı. Polis, kitleye saldırıyor. Okmeydanı Örnektepe Mahallesi’nde polis, halka saldırıyor.

İstanbul Barosu’na bildirilen gözaltı sayısı 290 oldu.Sürekli sayı artıyor.

İkitelli’de binlerce kişi Atatürk Mahallesi’ne yürüyor. Kartal ve Maltepe’den yürüyüşe başlayan halk E5′e çıkmaya hazırlanıyor.

Güncelleme: 20.30

Ankara'da kuğulu da polis ile insanlar karşı karşıya geldi gergin bekleyiş sürüyor.

Ergenekön Caddesinde ise çok sayıda eylemci, yola barikat kurdu, Polis ekipleri ise eylemci gruba biber gazı sıktı, tazyikli suyla müdahale etti.

Halaskargazi caddesi'nde de çok sayıda eylemci, polise taş ve şişe fırlattı. Polis ekipleri de göstericilere biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Bu bölgedeki cadde ve sokakların çoğu barikatlarla göstericiler tarafından kapatıldığı görüldü. 

Mecidiyeköy'de toplanarak Taksim'e yürümek isteyen yaklaşık 2 bin kişilik grup, sloganlar atarak yürümeye başladı.

Bunun üzerine polis ve jandarmaya  
bağlı TOMA'larla göstericilerin üzerine su sıkıldı, bazı polisler ise göstericilere boya tabancasıyla akrep tabir edilen polis aracının arkasından ateş etti. Sokak aralarında göstericileri takip eden çevik kuvvet polislerine, bazı vatandaşlar alkışlarıyla destek verdi, bazıları da tencere ve tavalara vurarak protesto etti. Bunun üzerine bazı polisler, kollarındaki Türk bayrağı armasını çıkartarak protestoculara gösterdi
 
Konya'da Gezi Parkı'na müdahaleyi protesto etmek isteyen 50 kişilik eylemci grubu karşıt görüşlü bir grup tarafından linç edilmek istendi. Olaya müdahale eden güvenlik güçleri eylemci grubu çevik kuvvet otobüslerine bindirerek olay yerinden uzaklaştırdı.. 
 
Adana'da Taksim Gezi Parkı'na yönelik polis müdahalesini protesto etmek için toplanan ve Ak Parti Adana İl Başkanlığı binasına yürümek isteyenlere polis izin vermedi. Polisler, uyarıya rağmen dağılmayan grupları tazyikli suyla dağıttı.

Merkez Seyhan İlçesi'ndeki Atatürk Parkı'nda toplanan yaklaşık 3 bin kişi, hükümet aleyhine sloganlar atıp yolu trafiğe kapatarak Atatürk Caddesi'nden Sular Caddesi'ne çıktı. Yürüyüşü düzenleyenler kalabalığı Uğur Mumcu Meydanı'na götürmek isterken, içlerindeki başka bir grup ise ters yöndeki Ak Parti Adana İl Başkanlığı binasına yürümek istedi. Bunun üzerine grubun yarıdan fazlası Uğur Mumcu Meydanı'na gidip orada açıklama yaptı. Açıklamada, polisin müdahalesine tepki gösterdi.