İl Başkanı görevden alındı

İl Başkanı görevden alındı

MHP Balıkesir İl Başkanlığı'nı 2 dönemdir yürüten Mehmet Duran ve ekibi, parti Genel Merkezi kararıyla görevden alındı.

Duran, görevden almayı doğruladı ancak detaylı açıklama yapmadı. Genel Merkez’in kararında, Balıkesir Belediye Başkanı MHP'li İsmail Ok ile Duran'ın anlaşmazlığının büyük rol oynadığı iddia edildi.

Balıkesir MHP İl Başkanlığı'na geçen yıl mart ayında yapılan olağan genel kurulda ikinci kez seçilen Mehmet Duran görevinden ekibi ile alındı. Duran'ın, Balıkesir Belediye Başkanı MHP'li İsmail Ok ile anlaşamadığı iddia edildi. Geçen yıl yapılan kongrede Başkan Ok, Mehmet Duran'a karşı Feyyaz Çiftçi'yi desteklemiş, Duran da Ok'u Büyük Kurultay delegesi olarak listesine almamıştı. İsmail Ok'un, “Aramızda kan uyuşmazlığı var” demesinden sonra il yönetimi ile aralarındaki anlaşmazlık su yüzüne çıkmıştı.

'PARTİNİN İKTİDARI İÇİN ÇALIŞACAĞIM'

Mehmet Duran, kendisi ve ekibinin görevden alındığını doğrularken, partisinin iktidarı için çalışmalarını sürdüreceğini belirtti. Duran, "Ben dün Ankara'daydım. Bana görevden alındığım söylendi. Resmi yazı bugün gelir. Görevden alınmam Genel Merkez’in bir tasarrufudur. Biz Genel Başkanımız Devlet Bahçeli ve Genel Merkezimizin ardındayız. Partinin iktidarı için çalışmalarım sürecek" dedi.