İL BAŞKANI CHP'Yİ KARIŞTIRDI

İL BAŞKANI CHP'Yİ KARIŞTIRDI

İşte o başkan ve açıklamaları...

CHP'li 78 il başkanının, kurultayda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vereceklerini açıkladığı toplantıya katılmayarak ortak metne imza atmayan CHP Isparta İl Başkanı Vedat Şenol, ahlaki bulmadığı bu açıklama ile kurultay iradesine ipotek konulduğunu söyledi.

Başkan Şenol, "Bu açıklama hem Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na hem de diğer aday Sayın Muharrem İnce'ye hakarettir" dedi.

CHP'nin 78 il başkanı, 5-6 Eylül'de yapılacak olağanüstü kurultayı görüşmek üzere bir araya geldi. Toplantı sonrasında yapılan ortak basın açıklamasında, "Partimizi iktidara, ülkemizi geleceğe taşıyacağına inandığımız genel başkanımıza bu kurultayda desteğimiz tamdır. Sayın genel başkanımıza başarılar diliyoruz" denildi. Ortak metne Düzce, Yalova ve Isparta il başkanları imza atmadı.

'KATILMAYACAĞIMI ÖNCEDEN DUYURDUM'

CHP Isparta İl Başkanı Vedat Şenol, ortak açıklamaya neden destek vermediğini anlattı. Kurultay delegesi olan Yenişarbademli Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Erdem ve İl Genel Meclis Üyesi Kamil İçöz'le birlikte basın toplantısı düzenleyen Başkan Şenol, il başkanlarının düzenlediği toplantıyı etik bulmadığını, toplantıya katılmayacağını da daha önce duyurduğunu söyledi.

'İL BAŞKANLARINI ŞUCU-BUCU DİYE YAFTALAMAK DOĞRU DEĞİL'

CHP Isparta İl Teşkilatı'nda düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Şenol, il başkanlarını, örgütleri 'şucu' ya da 'bucu' diye yaftalamanın yanlış olduğunu söyledi. Isparta'da il ve ilçe kongrelerini yaparken kentin bazı bölgelerinde 'Kılıçdaroğlucu' ya da 'Baykalcı' diye eleştirildiklerini anlatan Şenol, şöyle konuştu:

 

"Biz, kişilerin adamı değiliz. Partimizin programı, ilkeleri var. CHP'li olmak bizim temel ilkemiz. Ben o toplantıya etik boyuttan dolayı katılmadım. Katılmayacağımı da söyledim. CHP'nin büyük kurultayında adaylar varken il ve ilçe örgütlerine, yönetim kurulu üyelerine, belediye başkanlarına, il ve belediye meclis üyelerine, kurultay delegelerine hiç görüş sormadan, ipotek koyularak bir toplantıya katılıp açıklama yapmak ahlak kurallarıma uymuyor. 78 il başkanı Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na destek açıklaması yaptı. Arkadaşlarıma sormak isterim. Hanginiz il, ilçe örgütünüzle, kurultay delegelerinizle toplantı yaparak bu kararı verdiniz? Ben hemen hemen hiçbirinin yaptığını düşünmüyorum. CHP'liler en sağlıklı kararı kurultayda özgür iradeleriyle verecektir."

'KURULTAY İRADESİNE İPOTEK KONULMUŞTUR'

Kendilerini partiye bağlayan şeyin parti ilkeleri, programı ve tüzüğü olduğuna işaret eden Şenol, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bunları hiçe sayarak kendi egomuzu tatmin etmek için, kendimize bir yerlere giden yolu açmak için bu tür görüşler bildirmek doğru değildir. Bu hem sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na hem diğer aday sayın Muharrem İnce, hem de il ve ilçe kurultay delegelerine hakarettir. Ahlaki bulmuyorum. Herkes gönlünde bir adayı destekleyebilir, bireysel destek verilebilir. Örgütlerini temsilen verilen yetkiyi kötüye kullanmamak gerekir. Bu açıklamayla kurultay iradesine ipotek konulmuştur. Milletvekilleri tek tek açıklama yapabilir, ancak il başkanları bir örgütü temsil ediyor."

Kaynak:Haber Kaynağı