'İktidarın dokunulmaz olmadığını gösterdik'

'İktidarın dokunulmaz olmadığını gösterdik'

Kızıl Hackerlar diye de bilinen RedHack grubu sözcüsü grubun 17 yıllık tarihinde ilk defa bir canlı yayına Ulusal Kanal ekranlarında katıldı.

RED HACK CANLI YAYINDA

Eren Erdem ve İbrahim Horuz’un hazırlayıp sunduğu Ezber Bozanlar programında bu hafta RedHack vardı. RedHack’in eylemlerini konu alan film RED filminin yönetmeni Mustafa Kenan Aybastı, “RedHack/Sanal Âlemin Klavyeli Asileri” kitabının yazarı Orhan Gökdemir, OdaTV davasında yargılanan gazeteciler Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan’ın konuk olarak katıldığı program RedHack’i canlı yayına çıkartarak izlenme rekorları kırdı.
 
15 yıllık tarihinde ilk defa bir canlı yayına çıkan RedHack Anadolu geleneğinde selamlamanın öneminden bahsederek “halkımıza selam olsun, 15 yıl sonra görsel araçla halkımızla buluştuk” dedi. Programa internet üzerinden bağlanan grup temsilcisi kendilerinin sosyalist olduklarını söyleyerek “Biz sosyalizme inanan bilişim işçileriyiz, iktidarın dokunulmaz olmadığını gösterdik” dedi. Sürekli bilgisayar başında olan asosyal kişilikleri olmadığını, 12 kişiden oluşan çekirdek kadrolarının bile birbirlerinin cinsiyetlerini bile bilmediğini söyleyerek RedHack’in merak edilen yapısından bahsetti.
 
Türkiye’de yaşadıklarını söyleyen RedHack, halkın üzerindeki uyuşukluğu atmaya çalıştıklarını belirterek Faruk Eczacıbaşı’nın “gelsinler bizde çalışsınlar” sözleriyle ilgili olarak da sosyalizmi hedeflemeyen hiçbir çalışmanın içinde olmayacaklarını belirtti.
Güvenlik güçlerinin RedHack ile savaş için oluşturduğu siber savaş timinden korkuyor musunuz şeklindeki soruya “Demirden korksak trene binmezdik” diyen RedHack nasıl geçindikleriyle ilgili olarak da bazen bir çay alacak paramız olmasa da asgari geçimimizi idame ettirebiliyoruz dedi.

PROGRAM ÇOK KONUŞULACAK 
 
Çok konuşulacak programda RedHack’ın yaptığı çarpıcı açıklamalar şöyle;
-Yabancı büyükelçilik çalışanlarının kimliklerini yayınladık, bize bu çalışanlar Elkaide’nin hedefi olursa ne yapacaksınız dediler. Tamam ama kimse kusura bakmasın ülkemizde istihbaratçılık yapanlar rahat oturamazlar.
 
-25 Şubatta ki RedHack davası sonucuna göre elimizdeki belgeleri açıklayacağız. Bu belgeler canlı bomba etkisi yaratacak.
 
-Devlet şifrelerini yabancılara kendi elleriyle veriyor, bize koruma kalkanı yapın diye.
 
-SEÇSİS (seçim sistemi) e bugüne kadar bir müdahalemiz olmadı. Müdahale edip etmeyeceğimize halk karar verecek.
 
-Yargıtaı’ı N.Ç davası kapanmasın diye hackledik. Eylem başarıya ulaştı.
 
-Hiçbir kurumla organik bağımız yok. RedHack devrimci dayanışmanın, sosyalist muhalefet yapan örgütlerin internet ortamındaki ortak ürünüdür.
 
-Biz Kaypakkayalar’ın, Deniz Gezmişler’in, Mahir Çayanlar’ın geleneklerini miras edindik.
 
-Biz önce hackliyoruz, sonra hacklenmedik demelerini bekliyoruz. Ondan sonra çıkartıyoruz belgeleri bu ne o zaman diyoruz!
 
-Elimizdeki belgeleri kendi süzgecimizden geçirdikten sonra yayınlıyoruz.
 
-Liseli arkadaşların tahtalara ‘RedHack’ yazmaları, fotoğrafını çekip göndermeleri bizi çok mutlu ediyor.
 
Programın kapanışında RED filminin yönetmeni Mustafa Kenan Aybastı, RedHack olmak sadece internet başında olmak değil, devrimci olmak, sosyalist olmaktır diyerek RedHack hakkındaki düşüncelerini belirtti.