İkramiye Kuponunu Bilgisayarda Çoğaltan Uyanık!

İkramiye Kuponunu Bilgisayarda Çoğaltan Uyanık!

4 bin lira ikramiye kazandığı kuponu bilgisayda çoğaltıp bayilerden 500 bin lira toplamış.

KONYA'nın Ilgın İlçesi'nde, 4 bin lira ikramiye kazandığı iddaa kuponunu bilgisayarla çoğaltıp, bayileri dolandırdığı öne sürülen 30 yaşındaki M.S., suç üstü yakalandı. M.S.'nin bu yöntemle bayilerden 500 bin lira toplayıp, gezmek için dünya turuna çıkmayı planladığını öne sürdüğü belirtildi.

M.S., Afyonkarahisar'da oynadığı iddaa kuponu sayesinde 4 bin lira ikramiye kazandı. 3 bin 600 liranın yukarısındaki ikramiyeleri bayilerin ödemediğini ve sadece bankadan alabileceğini öğrenen M.S., kazandığı kuponu bilgisayarda çoğalttı. Ardından Afyonkarahisar ve Akşehir ilçelerindeki bayilere giden M.S., işyeri sahiplerine, "Bu kupona ne kadar ikramiye çıkmış, öğrenebilir miyim?" dedi. Bayiler, kuponları cihaza okutup 4 bin lira ikramiye kazandığını söyledi. M.S., bunun üzerine, "Bu saatte bankalar kapalı. Bana 3 bin 600 lira ver. Kalanı senin olsun. Sen de bu kupondan ekmek yemiş olursun" dedi. M.S.'nin bu yöntemle 4 bayii kandırdığı belirlendi. Kuponun orjinal olmadığını ve çoğaltılmış olduğunu anlayan bayiiler, polise haber verdi. Polis yaptığı araştırmada M.S.'nın Konya'nın Ilgın İlçesi'ne geldiğini saptadı. Ilgın polisi de kent merkezindeki iddaa bayilerini uyardı. 

M.S., dün saat 23.30 sıralarında Çınar Oğuz'a ait bayiye geldi. Durumu fark eden Oğuz da, polise haber verdi. Suçüstü yakalanan M.S., gözaltına alındı. M.S.'nin polise verdiği ilk ifadesinde bu yöntemle bayilerden 500 bin lira toplayıp, gezmek için dünya turuna çıkmayı planladığını öne sürdüğü öne sürüldü.

Polise ihbarda bulunan bayii sahibi Çınar Oğuz, Bayiler 3 bin 600 liraya kadar ikramiye ödülünü verme hakkına sahip. Bunun yukarısını kişi bankadan alabilir. M.S. de bilgisayar ortamında çoğalttığı 4 bin lira değerindeki ikramiye kuponunu Afyonkarahisar ve Akşehir'deki bazı bayiilere götürüp, karşılında 3 bin 600 lira almış" dedi.