İKİ ÇOCUĞUNA ŞİDDET UYGULAYAN ANNE GÖZALTINA ALINDI

İKİ ÇOCUĞUNA ŞİDDET UYGULAYAN ANNE GÖZALTINA ALINDI

Kayseri'deki 'üvey anne' şiddetinin ardından bu kez de Konya'da bir anne, 4 ve 5 yaşlarındaki öz çocuklarına uyguladığı şiddetle gündeme geldi. 36 yaşındaki Havva K. adlı kadın şikayet üzerine gözaltına alındı.


4 ve 5 yaşlarındaki öz çocuklarını sürekli dövdüğü iddiasıyla yakınlarının şikayeti üzerine gözaltına alınan 36 yaşındaki Havva K., polisteki ifadesinde 'Oğlum itince yere düştü. Başını yere vurdu. Alnındaki kızarıklıklar da bu nedenle oluştu" demesi üzerine serbest bırakıldı. Ancak yakınları tarafından gizlice çekilen, oğluna dayak attığı ana ait görüntüler ortaya çıkınca savcılık Havva K. hakkında yeniden soruşturma başlatıldı.


Olay, merkez Selçuklu İlçesi Yazır Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre 2 yıl önce 2 çocuğunun babası olan dini nikahlı eşinden ayrılan Havva K., çocukları 5 yaşındaki Ş.A. ve 4 yaşındaki M.A.'yı sürekli dövdüğü iddiasıyla yakınları tarafından polise ihbar edildi. Bunun üzerine Havva K., polis tarafından dün gözaltına alındı. 'Oğlum itince yere düştü. Başını yere vurdu. Alnındaki kızarıklıklar da bu nedenle oluştu" diye ifade veren Havva K., savcının talimatıyla serbest bırakıldı.


DAYAK GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI
Havva K., çocuklarıyla birlikte evine dönünce yakınlarının gizlice çektiği dayak görüntüleri ortaya çıktı. Havva K.'nın, kanepenin üzerine yatırdığı oğlu Ş.A.'yı 'Öl geber' diye bağırarak göğsüne ve karnına yumruk atması, bir yakının araya girmesine karşın dövmeye devam etmesi, bir ara kırılan tırnağını kontrol ettikten sonra dövmeye devam ettiği görüntülerde yer aldı. Yine Havva K.'nın elinde sopayla oğlu Ş.A.'nın ayaklarına vurduğu, "Yeter, yeter. Ben bıktım. Sus diyorum. Bir ses duyayım. Bunu ağzına sokarım. Arabanın altında kalırsın inşallah. Mutlu olurum. Elime kına yakarım. Sen benim başımın belasısın. Ağlama çarparım bak" dediği de başka görüntüde ortaya çıktı.
Bu görüntülerin ortaya çıkmasının ardından savcılık dün serbest bıraktığı Havva K. hakkında işkence suçlamasıyla yeniden soruşturma başlattı.


Bu arada Havva K.'nın çocuklarını sürekli dövmesi üzerine yakınlarının M.A.'yı yanlarına aldıkları, Ş.A.'nın ise annesiyle birlikte kalmaya devam ettiği belirtildi. 

Kaynak:Haber Kaynağı