İki "Altaylı" Biri Gazeteci Ya Diğeri?

İki "Altaylı" Biri Gazeteci Ya Diğeri?

On yıldır ne hayatlar söndü, ne gazeteciler evine boynu bükük döndü.Şimdi nice insanın kafası yarılıyor gaz bombasından, kusuyorlar portakal gazından, üşüyorlar tazyikli sudan.Dün bir grup, “ordu göreve” sloganı atmaya kalktı, anında susturuldular. Ön

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´ın, Fatih Altaylı´nın konuk olduğunu öğrenen yaklaşık 500 kişilik bir grup, Habertürk Televizyonu önünde toplanarak, kanalı ve Başbakan Erdoğan´ı protesto etti.

Programı izleyen Altaylı’nın eşi Hande Altaylı; Erdoğan'ın "içki içiyorsa alkoliktir," sözü üzerine İnstagram’dan rakı bardağı resmiyle birlikte: "Tut ki alkoliğim, sana ne!" şeklinde tepki verdi.

Hande Altaylı’ya instagram ve twitterdan çok sayıda “boşa bu kocayı” şeklinde cevap gelirken, en ilginç olanını Ayşe Arman yazdı:” Fatih senden boşuna korkmuyor.”

Gazeteci Mine Kırıkkanat ise twitterdan: “Yarın yurtdışı yolculuğa çıkan Başbakan, yanında Fatih Altaylı'yı da götürsün. Dış basını nabzına göre tercüme ve güzel teselli eder,” diye yazdı.

Okan Bayülgen ise: “İçki içen alkoliktir. Bu tespite göre her yemek yiyen obezdir. Sevişen sekso manyaktır. Fatih Altaylıda gazetecidir,” yazdı.

Bizzat Fatih Altaylı'nın Galatasaray Lisesi'nden arkadaşları bile tweetter üzerinden çok sert tepkiler verdi. Bunlardan bazıları Fatih Altaylı için sadece tweet atmakla kalmayıp; “Mensubu olmaktan şeref duyduğum
Galatasaray Lisesi mezunlarının derneği olan Galatasaraylılar Derneği başkanına bir dilekçe göndererek Fatih Altaylı'nın derneğimizden acilen ihracını talep ettim. Biz Galatasaray Liseliler diktatörlere hiçbir şeyimizi satmayız,” şeklinde dilekçe sunarak Fatih Altaylı’nın bizzat dernekten atılmasını istediler.

Ayrıca Fatih Altaylı’nın: “Ne zaman adam oluruz: Yalakalığı yalakaların suratına çarptığımız zaman” şeklinde Kasım 2012 de attığı twitt sosyal medyanın en çok paylaşılan twiti oldu.

“Fatih Altaylı bugünlerini mi görmüştü acaba?” Şeklinde çok sayıda yorum yazıldı mesajın altına ama en ilginç olanı, “Yalayacağım diye ne çektin be Fatih ee ne yapacan madem yalakasın yalayacan mecbuuur “ şeklinde Yalan Dünya dizisi karakteri Vasfiye Teyze ağzı ile yazılan ekinde karikatürü de bulunan twit RT rekoru kırdı.

Başbakan’ın karşısında o meşhur çenesini tutan parmaklarının arasından haşin bakışlarla Recep Tayyip’i süzerken, korku gözlerinden okunuyordu. Soru sormadı, soramadı.

Reuters’in muhabiri Birsen Altaylı rahattı, çünkü kendisini kapının önüne koymasından korktuğu, göbekten bağlandığı  Ciner, Doğan veya Şahenk yoktu. İşinin gereğini yapıyor soru soruyordu.
Artık Reuters basın toplantılarına alınmazsa şaşırmayız. Bizimkilerin içinden de bir yığın gazeteci müsvettesi, "ben de Reuters'de çalışsam, ben de sorardım," diyecek, göreceksiniz...

Sor be Fatihim, bir sor bakalım “portakal gazı” kullanılıyor mu?

Bir gence kaç polis birden saldırıyor, gözaltına alınanlara ne yapılıyor?
Sosyal medyanın bu işi örgütlediğini söyleyen Başbakan’a kendi gazeteni örnek göster bari “bakın yazmıyoruz Sayın Başbakanım,” diye.

Bitişler kötüdür be Fatih Altaylı, tükenişler canını acıtır insanın.

On yıldır ne hayatlar söndü, ne gazeteciler evine boynu bükük döndü. Şimdi nice insanın kafası yarılıyor gaz bombasından, kusuyorlar portakal gazından, üşüyorlar tazyikli sudan.

Ortalıkta dolaşan en çok laf, “provokasyonlara dikkat”. Oysa öylesine müthiş bir dayanışma var ki sokaklarda.
Dün bir grup, “ordu göreve” sloganı atmaya kalktı, anında susturuldular. Önceki gün 250 kadar Galatasaray ve Beşiktaş’ın Çarşı grubu, 50 kadar Fenerbahçeli’yi polisin elinden kurtardı (ne acı söz değil mi, polisin elinden kurtardı).

Dün Kızılay’da arabalar vardı: “Hasta taşınır,” diye pankart asmışlardı camlarına. Olay yerlerinde bulunan binaların sakinleri yaralıları evlerine aldı tanımadıkları insanlara yardım etmek için seferber oldu.

Biraz utanman varsa çık Fatih Altaylı, çık da biraz halka karış, gazetecilik yap… Yaşa, gör, anla; soru sorma yine üç maymunu oyna ama gör halk ne hissediyor ne yaşıyor… Zira aynı halk seni hiç unutmayacak artık.

Fatih Altaylı'nın eşi Hande Altaylı'nın cesur mesajını görmek için aşağıdaki  resimi tıklayın: