İHSANOĞLU'NUN İLGİNÇ TOPÇU KIŞLASI VE GEZİ YORUMU

İHSANOĞLU'NUN İLGİNÇ TOPÇU KIŞLASI VE GEZİ YORUMU

Çatı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun çarpıcı açıklamaları.

CHP ve MHP'nin çatı aday olarak karar kıldığı isim olan Ekmeleddin İhsanoğlu Gezi direnişi için düşündüklerini Cumhuriyet Gazetesi muhabiri Duygu Güvenç'e açıklamıştı.

CHP ve MHP'nin ortak basın toplantısı ile açıklanan isim Ekmeleddin İhsanoğlu, birçok tartışmayı da beraberinde getirdi. CHP'nin içinden İhsanoğlu tercihine 'Siyasal İslam'a geçiş eleştirileri gelirken HDP İhsanoğlu'na destek vermeyeceklerini açıkladı. Saadet Partisi Başkanı Mustafa Kamalak, İhsanoğlu'nun çatı aday değil, iki partinin seçtiği bir aday olduğunu ifade ederek değerlendirme yapacaklarını açıklamış, Büyük Birlik Partisi de çatı adaya temkinli yaklaşmış, Mustafa Destici, parti içi istişare sonrasında karar vereceklerini söylemişti.

CHP ve MHP seçmeni ortak aday Ekmeleddin İhsanoğlu ile ilgili bilgi edinmeye çalışıyor. İsmi açıklandıktan sonra özellikle internette yeni isim ile ilgili birçok bilgi ve belge yayınlandı.

Cumhuriyet'ten Duygu Güvenç 26 Kasım 2013'te yaptığı röportajda Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Gezi Parkı Direnişi ile ilgili bir soru da yöneltmişti.

İhsanoğlu o soruya böyle yanıt verdi;

Gezi protestolarını izlediniz mi? Bu protestoları İslam dünyasında nereye koyuyorsunuz?

Bu mesele çevre hassasiyetiyle doğdu. Ve doğduğu nokta haklıdır. İnsanların çevre konusunda, şehrin düzenlenmesi konusunda bir fikir beyan etme hakkı vardır. Şahsen ağaçların kesilmesine karşıyım ama tarihi binaların yeniden inşa edilmesine taraftarım. Biz zaten İstanbul’da çok şeyi yıktık. O bakımdan Gezi olaylarının başlangıç noktasını anlayışla karşılıyorum fakat sonra aldığı şekil beni rahatsız etti. Orada gelip arabaları yakmak, dükkânları yağmalamak ateşe vermek; bunlar kabul edilecek şey değil.

Kaynak:Haber Kaynağı