İHSANOĞLU'NDAN 17 ARALIK AÇIKLAMASI

İHSANOĞLU'NDAN 17 ARALIK AÇIKLAMASI

Ekmeleddin İhsanoğlu açıklama yaptı.

Seçim bildirgesini açıklayan Ekmeleddin İhsanoğlu, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. İhsanoğlu, Haşim Kılıç'ın sözlerine de katıldığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim bildirgesini açıkladı. Ekmeleddin İhsanoğlu'na 17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonları ve sonrasında yaşananlarla ilgili görüşleri soruldu.

İhsanoğlu, adli makamların siyasallaştırılmaması gerektiğini, iddiaların değerlendirileceği yerin mahkemeler olduğunu söyledi. Sarkozy hakkında da yolsuzluk iddialarının olduğunu hatırlatan İhsanoğlu, yargının orada görevini yerine getirdiğini ve kimsenin bunu yadırgamadığını ifade etti.

Haşim Kılıç'ın "Kamu gücünü ve imkanlarını kin ve nefretlerinin aracı olarak kullananları sınırlayacak tarafsız ve bağımsız bir yargı gücünün gerekli" sözleri için de "İmzamı atarım" dedi...

Ekmeleddin İhsanoğlu şöyle konuştu:

Anayasa Mahkemesi başkanı Haşim Kılıç beyin beyanatına imza atıyorum. Sayın Kılıç, insan hak ve hürriyetleri konusunda çok zor imtihanlarda başarılı olmuştur. Bugün de bu biraz önce okuduğunuz ifadelerine saygıyla bakıyorum ve aynen imza, sırf hemşeri olduğum için değil aynı fikirde olduğum için söylüyorum.

17-25 Mart sorunuza cevap vermek isterim. Adli vakaların siyasileştirilmemesi lazım gelir. Bir adli vaka olmuşsa, bu suçlamanın doğru olup olmadığının ispat edileceği yer mahkemedir. Memleketi ikiye bölüp savunanlar ve suçlayanlar, toz duman içinde gerçeklerin gözden kaçmasını sağlamak bence iyi bir şey değildir.

Geçen hafta Sarkozy’le ilgili Fransız adaleti sessiz derin soruşturma yapmış ve bu halka açıklandı ve adalet mecrasına yöneldi. Biz Avrupa normları diyorsak önümüzde güzel bir örnek var. bizim adalet sistemimizin her şeye rağmen doğru karar vereceğine, yeter ki ülkede hakimler olsun.

Kaynak:Haber Kaynağı